• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satış Hareketlerini Stoktan Düşme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 12SubaT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003-Türkçe
Merhabalar
Arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.
Bütün satış hareketlerini yazdığımız sayfada,bir x ürünü kaç adet sattıysa onu bulup toplam satış rakamına ekleyecek ve net stok miktarından düşecek.Ayrıntılı açıklama ve örnek ektedir.
Yardım edecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.Ekli dosyayı görüntüle Örnek.xls

Merhaba
Hocam bu sayfa-1 E sütununa yazdığınız formülü her ürün için uyarlamamız gerekiyor.Yani tırnak işareti içine o ürünün ismini yazmamız gerekiyor.Doğru mudur?

Ve 6'yla 1200 satırları arasında ki hareketleri topluyor heralde?

Selamlar,

Hocam bu sayfa-1 E sütununa yazdığınız formülü her ürün için uyarlamamız gerekiyor.Yani tırnak işareti içine o ürünün ismini yazmamız gerekiyor.Doğru mudur?

Evet,

Ve 6'yla 1200 satırları arasında ki hareketleri topluyor heralde?

Ben kendim öyle yaptım dilerseniz istediğiniz gibi veri aralıgını değiştirebilirsiniz.

Süpersiniz hocam,teşekkür ederim size.Sürekli mahcup oluyorum siz üstadlarımıza.Elinize,emeğinize sağlık...

Selamlar,

Rica Ederim,

Birde bir şey rica edebirlimiyim.
İmzanızın kaynagını yazarmısınız.
Bende Hadis-Şerif kitapları varda acaba hangi kaynaktan geliyo diye düşündüm.

Saygılarımla...

çok çok özür.sormayı unuttuğum bir şey var.F sütununa bir veri girince ilgili hücre boşalıp hemen yanındaki g sütununda toplanmasını sağlayabilir miyiz.
mesela f5 hücresi boş g5 hücresinin değeri 100
ben f5 hücresine 50 yazınca hücre boşalıp g5 hücresindeki rakamla toplanarak 150 sonucunu verecek.mümkün mü acaba?
bir de formülle yapılırsa daha iyi olurdu.

Merhaba
Hocam yazdığınız formül
=ETOPLA(Satislar!$G$6:$G$1200;"*"&"x"&"*";Satislar!$H$6:$H$1200)
anladığım kadarıyla g6:g1200 aralığında bulunan x isimli bütün ürünlerin h6:h1200 arasındaki değerlerini topluyor.

Sormak istediğim şu ki: sayfa-1'in e2 hücresine yazacağımız formül a2 de yazılan değeri Satışlar sayfasında f6:f1200 arasında arayacak ve bulduklarının I6:I1200 arasında ki değerlerini toplayacak.Böyle bir formülü aşağı sürükleyip diğer bütün ürünler için sonuç alırız.Mümkün müdür acaba?Formülü bu şekilde yazarsak işimi çok kolaylaştıracak.Diğer haliylede işimi görüyor ama tek tek bütün ürünlerin isimlerini tırnak içine yazmak çok zor oluyor.

Soruyu yazdıktan hemen sonra hallettim gerek kalmadı. Sadece ölçütü değiştirmek yetecekmiş meğer.
=ETOPLA(Satislar!$F$6:$F$1200;Sayfa1!$A2;Satislar!$I$6:$I$1200)

Selamlar
Özeliniz hala kapalı hocam msnyi ekledim ama sorun var heralde.Birde siz deneyin.
12subat10@gmail.com.

Geri