• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satırların otomatik olarak başka bir sayfaya aktarılması

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Değerli arkadaşlar,

Birkaç kişi, kendi isimlerine açılmış sheet'lerden bir satıra giriş yapılıyor. Bu bilgiler; bir word belgesine köprü ile bağlanıyor, şablon bir sözleşme oluşuyor..

Farklı kişiler tarafından yapılacak girişlerin, kaydet butonu ile başka bir sayfaya (yeniden eskiye göre) sıralanmasını istiyoruz. Ayrıca birkaç hususta daha yardım rica ediyorum, bu hususların detayını ekli dosyanın içine yazdım.

Yardımcı olacak üstadlarıma şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Özel iletinize istinaden yapmak istediğinizi farklı bir yöntemle yapmaya çalıştım.
Ekteki uygulamanın yeterli olup olmayacağını, veri yoğunluğunuzun ne kadar olacağını ve ağ ortamında ne sonuç vereceğini bilemiyorum. Ama txt dosyası açıkken yaptığım denemelerde sorun çıkmadı.
Yapmanız gereken;
1- C sürücüsünde "deneme" adlı bir klasör oluşturarak paylaşıma açın.
2- sonra ekli excel uygulamasında iken vba editörüne geçin. (ALT+F11 tuşlarıyla geçebilirsiniz.)
3-burada;

Sub tümdata_kayıt() 'txt dosyasına kayıt
Open "C:\deneme\tümdata.txt" For Append As #1
Print #1, Range("Ae2")
Close #1

makrosunda "C:\deneme\tümdata.txt" yolunu kendinize göre düzenleyin. ve vba dan çıkın. Excel dosyasını kaydedin.

4-kaydettiğiniz dosyayı kullanıcılara verin.
kullanıcılara kayıt yaptırarak sonucu deneyin. (umarım sonuç alırsınız)

Not: Kodlar alıntıdır.

iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim, zahmet oldu,
Kodlar çalışıyor...
Biriken dataların txt şeklinde değil de, excel şablonunda geçmesi için C:\deneme\tümdata.txt" bölümünü "tümdata.xls" olarak değiştirdim, excel dosyasına kayıt yapılmaya başlandı, ama tüm bilgiler tek bir hücrede birleşmiş olarak yer alıyor. Bu dataları, aynen kayıt yapıldığı gibi satır/sütun bazında excel formatında süzme imkanımız olur mu ?

Şimdiden tekrar teşekkür ederim.

Merhaba;
Yukarda bahsettiğim tümdata_kayıt kısmında;
Print #1, Range("AE2")
satırını
Print #1, Range("A2"), Range("b2")...
şeklinde düzenlerseniz xls dosyasına her sütuna bir veri gelecek şeklinde yazdırmış olursunuz.
Ama unutmayın ki xls dosyası açık iken hata varecektir. (txt veritabanı uygulaması ile txt dosyası açık iken yeni kayıt eklemesi yapabildiğim için bu yöntemi seçmiştim)
İyi çalışmalar.

Geri