• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

satırdaki verileri sutuna eşlemek

Merhaba,

Aylık tutulan raporlarımızda veriler satır satır işlenmiş giriş açısından uygun olan bu ancak analiz işlemlerinde pek uygun olmuyor örnek dosyada eklediğim gibi satırdaki verileri sutunlara dönüştürmek istiyorum ancak bunu tek tek kopyala işlemi tersine çevir deyip yapıştırarak değil yada 12 bin hücreyi tek tek eşlemeden formul yardımıyla yapabilirmiyiz. Normalde ilk hücreyi ekleyip aşağı yada sağa doğru formülü kopyalıyoruz ama kaynak ve hedef hücreler satır yada sutun oluyor birisi satır diğeri sutun olmuyor bunu nasıl yapabilirim. yardım edebilirmisiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.
İlgilendiğiniz iin teşekkürler,

ben üstteki verileri (satırlar halinde olanları) alttaki formata dönüştürmek istiyorum

ürün adı adet özellik1 özellik 2 ....
a 18 1 3 ....

şeklinde olan veriyi

ürün adı adet özellik
a 18 1
a 18 3

şeklinde tabloya dönüştürmek istiyorum buna benzer dönüştürmek istiyorum

birde exceli tam anlamıyla anlatan başlangıç seviyesi değilde detaylı formülleri anlatan önerdiğiniz bir kaynak varmıdır. ileri seviye veri analizi gibi.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Ben tam tersini yapmışım. :)
Eki tekrar inceleyin.

Not: Tablonuzun aşağıya mı yoksa yana doğru genişleyeceğini belirtmemişsiniz. Örnekte 254. sütuna kadar genişleyebileceğini varsaydım. Eğer sütun olarak belirleyebileceğiniz bir limit varsa ve belirtirseniz formülleri yenilememiz gerekir. (bu tablonuzun hızlanmasını sağlar)

Kaynak olarak sitede reklamı verilen yayınlardan birini tercih edebilirsiniz. (excel bilginizin hangi seviyede olduğunu bilmeden kaynak önermem zor.)

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

teşekkürler elinize sağlık. excel bilgim çok iyi değil ancak işimi görecek kadar biliyorum basit formülleri kullanıyorum ancak formül içinde formül girip excelin altından girip üstünden çıkmak istiyorum ufkumu açacak örneklerin olduğu bir kaynak istiyorum yani dolaylı formülü kullanımını heryerde buluyorum ama nasıl kullanacağımı kestiremiyorum bazen rastlıyorum uzman arkadaşlar eğer dolaylı vs birçok formülü iç içe yazmış öle bir çözüm bulmuşki... bu tür ileri seviye örneklerin olduğu formulün adım adım çalışma mantığının anlatıldığı bir kaynak lazım bana

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Aslında en büyük kaynağın içindesiniz. Yapmanız gereken takıldığınız yada yeterince bilmediğiniz konularla ilgili örnek uygulamaları indirip denemek.
Bu sitede kendisini orta seviyenin üzerine taşımış yüzlerce üyemiz ve uzman arkadaşımız var. Bu arkadaşların herbirinin elinde 5-6 kaynak vardır. İşte bu tür siteler bu bilgi birikimlerini ve çözümlerini kullanımınıza sunuyor ki bence bu müthiş bir zenginlik.
Aslında microsoft ofis programındaki eksiklerini burdaki soru ve cevaplardan analiz etse ilerki sürümlerine ışık tutabilir. (umudum bu tür siteleri tarayan bir ar-ge çalışmaları vardır)
Mesela hücre biçimlerini kopyalama,mukayese etme ile ilgili yerleşik bir işlevi heyecanla bekliyorum. (bunla ilgili yüzlerce soru ve çözüm var)
İyi çalışmalar.