satıra sabit tarih eklemek sorunu

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2003 TÜRKÇE
arkadaşlar ; aşağıda ekteki toploda kişi ismi yazdığım yere kişinin adını yazınca başlangıç tarihi otomatik yazsın istiyorum. Yani kişi ismin yazdığım tarih yazsın istiyorum. Ve o şekilde sabit kalsın. Ben eğer formülüyle yaptım bi formül ama o bugün kodunu kullandım. ve hergün açtığımda tarih bugun oluyor. yani sabitleyemedim. kişi adını yazdığım tarih neyse o kalsın istiyorumki gün sayısını yazdığımda kişinin bitiş tarihini toplam yoluyla formülleyeyim. bu işin altından kalkamadım. sizin gibi usta arkadaşların yardımına ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim. bana nasıl yapıldığını formül gerekiyosa formülünü yada makro gerekiyosa makrosunu verirseniz memnun olurum teşekkürler.

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-05-2028
Ekli dosyanızı inceleyiniz

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Excel.Range)
Dim Aralik As Range, ilk As Range
Set Aralik = Range("d5:d8")
Application.EnableEvents = False
For Each ilk In Range(Target.Address)
If Not Intersect(ilk, Aralik) Is Nothing Then ilk.Offset(0, 1) = Date
Next ilk
Application.EnableEvents = True
Set Aralik = Nothing
End Sub

evvelce excel web tr den alınmış kodlardır

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2003 TÜRKÇE
eline sağlık arkadaşım

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Excel.Range)
Dim Aralik As Range, ilk As Range
Set Aralik = Range("d5:d8")
Application.EnableEvents = False
For Each ilk In Range(Target.Address)
If Not Intersect(ilk, Aralik) Is Nothing Then ilk.Offset(0, 1) = Date
Next ilk
Application.EnableEvents = True
Set Aralik = Nothing
End Sub

evvelce excel web tr den alınmış kodlardır
çok teşekkür ederim tam aradığım şey di bu. yalnız bi ricada daha bulunabilirmiyim. bu kodu nasıl yaptığını anlatırsan sevinirim. yani ben diğer belgem üstünde uygulayacağım bunu nasıl ve ne yapmam gerektiğini açıklamalı söyeyebilirsen memnun olurum. excelde biraz bilgiliyim ama bu makrolar ve visualde komutlarda daha çok yeniyim. şimdiden teşekkürler :)

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2003 TÜRKÇE
teşekkür ederim ali bey

Aşağıdaki linkteki çalışmanın

Tarih & Zaman & Saat Fonksiyonları Uygulamaları

Hücre değişimi&tarih adlı sayfasını inceleyiniz.
ali bey gerçekten teşekkür ederim verdiğiniz linki inceledim ama daha acemi olduğum için çözemedimnasıl olduğunu. bu sizin suçunuz değil ben acemiyim ondan diğer arkadaşın verdiği linkte tam benim istediğim şeyi buldum ama bunu kendim nasıl yapucan onu sordum sayfada size çok teşekkir ederim sizin gibi ustalar olmasa bizim gibi acemiler ne yapardı. hem daha bi çok sorum olucak sizler gibi usta hocalarıma görüşmek üzere :)

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2003 TÜRKÇE
nasıl yapılacak ?????

sayın tahsin ve ali hocam bana gönderdiğiniz kodu nasıl kendi excel sayfama uygulayacağımı anlatırsanız çok memnun olucam. bana gönderdiğiniz örnek çalışmam kitabında tam aradığım şeyi buldum ama bunu asıl çalışma belgeme nasıl uygulayacağım lütfen bi yardım....

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Hangi sayfaya uygulayacaksanız o sayfanın sayfa sekmesini sağ tuş ile tıklayıp kod görüntüle kısmını seçeceksiniz. İlgili kodları açılan yeni VBA penceresinin içerisine yapıştıracaksınız.

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2003 TÜRKÇE
seçim yapılamazmı??

ali hocam bi sorum daha olucak. bana yukarda gönderilen formülü sayfama koyuyorum ama bi isteğim daha var . örnek tablomdan incelerseniz ben bu formulü d6:d27 ve k6:k27 de olmasını istiyorum bunu nasıl yaparım. ben formülü değiştirip yapmaya çalıştım yani şöyle range("D6:D27", "K6:K27") şekline dönüştürdüm fakat bu kez d den k ya kadar olan sütünlara da işledi formuli ben sadece d6:d27 arası ve k6:k27 arası uygulayamazmıyım. teşekkürler

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
27-05-2028
Dosyanız düzenlenmiştir

Her zaman sorunalarınızla birlikte örnek dosya eklerseniz daha çabuk ve doğru cevap alabalirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2003 TÜRKÇE
sanırım ben yalnış anlattım

çok treşekkürler arkadaşım ama sanırım ben yalnış annattım. d sütünuna isim yazdığımd e sütününd tarih yazsın ve k sütünuna isim yazdığımda l sütünunda isim yazsın yani sadece bu dediğim aralıklarda sınırlamak istiyorum d e k l sütünları ve satrıları mesela 45. satıra kadar. bunu bu şekle dönüştürme şansımız varmı???

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
27-05-2028
örnek dosya burada önem arzediyor

Dosyanız güncellendi

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
OFİS 2003 TÜRKÇE
teşşekkürlerrrr :)

evet hocam istediğim tam olarak buydu bi türlü çözememiştim çok saol :) ben çalıştığım yer için bi program hazırlamaya çalışıyorum. randevu takip programı baya tamamladım diyebilirim aslında ama bikaç yerde takılıyorum ve sizin gibi usta arkadaşların yardımıyla bitmek üzere bikaç nokta kaldı onlarıda burda sizlerden yardım alıp çözdümmü çok memnun olucam şimdiden teşekkürler iyiki bu site kurulmuş :)

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2003 TÜRKÇE
kendinde uyguladım ama hata veriyor???

sayın hocam kendi uğraştığım program üstünde verdiğin kodu uyguladım yalnız sadece satır aralıklarını değiştirdim yani ("D6:D9, D11:D14, D16:D19, D21:D24, D26:D29, D31:D34, D36:D39, D41:D44, K6:K9, K11:K14, K16:K19, K21:K24, K26:K29, K31:K34, K36:K39, K41:K44") şeklinde değiştiriyorum. bu kodu çalışmamın tedavi sayfasında kullanıcam. çalışmamın aslını eke koydum hocam bana bunu tedavi sayfasına ekleyip gönderirmisin vede nerde hata yaptığımı söylersen çok mutlu olurum çok teşekkür ederim şimdiden :)

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
27-05-2028
12 nolu mesajımda dosyanız güncellendi

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2003 TÜRKÇE
harikaaa

12 nolu mesajımda dosyanız güncellendi
çok teşekkür ederim valla süpersiniz. ben programımı yapmaya devam ediyorum. kafamda eklemek istediğim bi çok şey daha var takıldığım noktalardan korkmuyorum çünki iyiki bu site var ve sizler varsınız arkadaşlar... ben bi konu daha açtım ama ona cevap veren olmuyo sanırım yapılmıycak bişey istedim. aynı sayfaya forecast eklemek le ilgili. genede teşşeürler excel web ailesine... takıldığım yerlerde görüşmek üzere :)

Excel Vers. ve Dili
..
Ben de teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için söyledikleriniz benim de işime yaradı..