• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

satır ekleme

Excel Vers. ve Dili
2007 turkce
bir excel çalışmasında A sütununda bulunan hücrelerdeki değer kadar altına satır ekleme gibi bir formül olabilir mi mesela A 1 hücre değeri 3 olsun bunun altına boş 2 satır eklene bilir mi çalışma ekte bu kitaba uygulanacak. teşekkürler iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Merhaba,

Dosyanızı ben indiremiyorum inceleyemedim o yüzden ama aşağıdaki kodu bir modüle yazıp denermisiniz ? İsterseniz sayfa adını da düzenleyin satır ekleyeceğiniz sayfa adına göre.

Sub ekle()
For i = ActiveSheet.Range("a65536").End(3).Row To 1 Step -1
c = Cells(i, 1).Value - 1
For x = 1 To c
If c > 0 Then
ActiveSheet.Rows(i + 1).Insert Shift:=xlDown
End If
Next x
Next i
End Sub

teşekkür ederim dosyayı yeniden atıyım kodu modüle yerleştiremedim.

dediğiniz kodları çalışma kitabıma uyguladım çalıştırdım işlem bitince Run-time error '13' diye uyarı geliyor Debug deyince modülde yazdığım komuta
c=Cells (i, 1).Value-1 komutu na yönlendiriyorum.
bu benim yapmak istediğim işlemi yapıyor. Teşekkür ederim.
dediğiniz linki de atmıştım

Aşağıdaki kodları deneyiniz. Kodlar A sütunundaki değer sayıysa o sayı kadar altına satır ekler:
Kod:
Sub ekle()
For i = Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row To 1 Step -1
    If IsNumeric(Cells(i, "A")) = True Then
        c = Cells(i, 1).Value
        Rows(i + 1 & ":" & i + c).Insert Shift:=xlDown, CopyOrigin:=xlFormatFromLeftOrAbove
    End If
Next i
End Sub

Kodlar A sütunundaki değer sayıysa o sayı kadar altına satır ekliyor.
Peki aynısını osayı kadar eklenen satıra aynı bilgileri kopyalayarak ekleye bilir mi ilginiz için teşekkür ederim. cevabınızı mearakla bekliyorum.

Merhaba,
Eğer hala işinize yarayacaksa benim gönderdiğim kodda For i = ActiveSheet.Range("a65536").End(3).Row To 1 Step -1

kırmızı renkte 1 olan yeri 2 yapmanız yeterli.

Aşağıdaki gibi deneyiniz:

Kod:
Sub ekle()
For i = Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row To 1 Step -1
        c = Cells(i, 1).Value
        Rows(i + 1 & ":" & i + c).Insert Shift:=xlDown, CopyOrigin:=xlFormatFromLeftOrAbove
        Rows(i).Copy Rows(i + 1 & ":" & i + c)
    End If
Next i
End Sub

gönderdiğiniz kodu uyguladım oldu ancak bir fazla oluyor A1 değer 4 se A1 dahil 4 satır ekleyip kopyalacak yani sizin gönderdiğiniz kendisi dahil 4 se 5 olarak yapıyor

O noktayı gözden kaçırmışım, aşağıdaki gibi kullanın. Kod A sütununda 2. satırdan itibaren, değer sayıysa ve 1'den büyükse sayının bir eksiği kadar kopyalama yapar:
Kod:
Sub ekle()
For i = Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row To 2 Step -1
        If Cells(i, "A") > 1 Then
            c = Cells(i, 1).Value - 1
            Rows(i).Copy Rows(i + 1 & ":" & i + c)
        End If
    End If
Next i
End Sub

Geri