DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Sub Emre()
Dim bul As Range
For Each bul In Range("C5:C25")
If bul.Count = 1 And bul.Offset(0, 1).Value = "Y" Then
bul.Next(1, 0).ClearContents
End If
Next bul
Set bul = Nothing
End Sub
C5 ile C25 aralığı için yazdım ve sadece hücrenin içeriğini temizlettim. Satırı silmedim.
Deneyiniz;
Kod:Sub Emre() Dim bul As Range For Each bul In Range("C5:C25") If bul.Count = 1 And bul.Offset(0, 1).Value = "Y" Then bul.Next(1, 0).ClearContents End If Next bul Set bul = Nothing End Sub
Sub Sartli_Sil()
Dim i As Long
Dim Son As Long
Son = Cells(Rows.Count, "C").End(3).Row
If Son < 5 Then Son = 5
Application.ScreenUpdating = False
For i = 6 To Son
If Cells(i, "D") = "Y" Then
If Application.WorksheetFunction.CountIf(Range("C5:C" & i), Cells(i, "C")) > 1 Then
With Cells(i, "C")
.ClearContents
.Interior.ColorIndex = 3
End With
End If
End If
Next i
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "İşlem Bitmiştir....", vbInformation, "N. YEŞERTENER "
End Sub
MsgBox "İşlem Bitmiştir....", vbInformation, "N. YEŞERTENER ---> <a href="http://www.excel.web.tr/" target="_blank">www.excel.web.tr</a>"
Klavyeniz dert görmesin.
Son bir soru sorsam umarım kabalık etmiş olmam. Bu makroyu bikaç sayfası olan bir çalışma kitabına uyarlamak istiyorum. sayfaların isimleri farklı. Bu makro sadece düğmenin çalıştığı sayfada işlem yapar diğer sayfalara işlem yapmaz değilmi ?
Merhaba,
Makroda sayfa kontrolü yapılmadı, dolayısıyla aktif sayfa üzerinde çalışır. Diğer sayfaların yapısı da aynı ise (aynı sütun ve aynı satırdan başlıyorsa veriler) makro çalışır.
Tüm sayfalarda otomatik olarak çalışsın derseniz kodlara ek yapmak gerekir.
Merhaba,
Kodların başına
Sheets("YENİ").Select
yazınız. Hangi sayfada olursanız olunuz YENİ adlı sayfaya geçip öyle çalışacaktır. Umarım bu kadar basit bir satırı ekleyebilirsiniz.