• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sarf Malzeme Sipariş Ayrımı (yarım kaldı)

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
arkadaslar merhaba
ürünlerin değişmeyen kod ları mevcut. bunlarda kod listesinde yazıyor

günlük en az 1 sipariş , en fazla 3 sipariş geliyor. ve bu siparişler gün içinde birden çok gelirse aynı excel'in üstüne kaydediliyor. sorun da bu.

şuanki mevcut haliyle 1 parti gelen siparişi (1 total liste) kısım kısım (1-2 raf , 3-4 raf gibi) otomatik ayırıyor. bu ayırma işlemi çok zahmetli çünkü parti parti gelen siparişlerde aynı ürünlerden farklı seri numaraları olanlarda oluyor. ama bir arkadaşın yardımıyla onu hallettik.

benim sizden istediğim şuanki ilk parti gelen siparişi ayıran excel
gün içinde 2 ve gelirse 3'cü siparişi de FARKLARI nı alıp ayırması , önceki total listede olmayan ürünleride kısımlara göre ayırıp göstermesi lazim.

yani 1 TOTAL LISTE de yazan örnek "mouse" adeti 380 adet
2 TOTAL LISTE de ise "mouse" nin adeti 9380 adet , yani 9000 adet yeni sipariş gelmiş . ama sabahtan gelen sipariş hazırlandığı için kısımlara ayırırken bu ürün 9000 adet gözükmesi lazim.

kısacası siparişler bir excel formatında geliyor , bu excel formatınıda TOTAL lıste kısmına kopyaladım mı otomatik sekmelere göre raf raf ayırıyor. benim istediğim gün içinde üstüne yazılan excel dosyasının içindekilerin farklarını bir öncekine göre ayırıp kısımlara ayırması

valla anlatması çok zor da yapması kim bilir imkansız mı acaba?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri