Saati Rakama Bölme İşlemi

Katılım
8 Temmuz 2016
Mesajlar
52
Excel Vers. ve Dili
excell 10
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24-11-2021
Merhabalar,

Aşağıdaki kod ile iki textbox arasındaki saat farkını çıkartabiliyorum. Ancak şuan yapmak istediğim

Textbox9 / Textbox10 bölme işlemini yapabilmek

Tabi Textbox9 Rakam Textbox10 hh:mm:ss olacak. Sonucu hh:mm:ss olarak verecek.

Teşekkürler

Private Sub CommandButton7_Click()
Dim MyTime, MyHour
TextBox10 = Time
TextBox11 = Format(CDate(TextBox9) - CDate(TextBox10), "hh:mm:ss")
End Sub
 

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,662
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
TextBox10
00:00:00 ile 23:59:59 arasında bir zaman değeri sanırım. Teyit edin lütfen.

TextBox9'da yazan sayı neyi ifade ediyor? Saat mi gün mü vb ?
Alabileceği minimum ve maksimum değer nedir?
 
Katılım
8 Temmuz 2016
Mesajlar
52
Excel Vers. ve Dili
excell 10
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24-11-2021
TextBox10
00:00:00 ile 23:59:59 arasında bir zaman değeri sanırım. Teyit edin lütfen.

TextBox9'da yazan sayı neyi ifade ediyor? Saat mi gün mü vb ?
Alabileceği minimum ve maksimum değer nedir?
Evet Textbox10 00:00:00 ile 23:59:59 arasında bir değer
Textbox9 1 ile 10 arasında bir değer olabilir.

Aslında tam olarak bana şu sonucu vermesini istiyorum.

00:20:00 / 4 = 00:05:00
 

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,662
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
İlk mesajınızda böyle demiştiniz. Şimdi tersini istiyorsunuz.
Textbox9 / Textbox10 bölme işlemini yapabilmek

Ekteki örneği inceleyin lütfen.
C++:
Private Sub CommandButton1_Click()
    If IsDate(TextBox1) And IsNumeric(TextBox2) Then
    TextBox3 = Format(CDate(TextBox1) / TextBox2.Value, "hh:mm:ss")
    Else
    MsgBox "Textboxlardan biri hatalı"
    TextBox3 = ""
    End If
End Sub
Private Sub TextBox1_Exit(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
    TextBox1.Value = Format(TextBox1, "hh:mm:ss")
End Sub
 

Ekli dosyalar

Üst