• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Saat farkını sayı biçiminde yazmak

Excel Vers. ve Dili
2007
Arkadaslar şimdiden teşşekkurler excelli kendimce bilyorum fakat kodlama olaylarından anlamıyorum sorum şu
mesela 17:50 saati ile 16:35 saatleri arasındaki saat farkını saat olarak SAYIYA ÇEVİREREK YAZMAM GEREK SONUÇ BÖYLE OLMALI 1.15 LÜTFEN YARDIMMM

Merhaba,

Sonucun olduğu hücrenin biçimini İsteğe Uyarlanmışta s"."dd şeklinde biçimlendiriniz.

Not : s.dd şeklinde de oluyor

Son düzenleme:
afedersiniz soruyu yanlıs sormusum mesela 1 saat 15 dakika sayıya saat bazında çebirilirse ne olur 1,25 yapar bu şekle çevirmem lazım ? bunu yapabilrmiyim ??

Tekrar merhaba,

Tabi yaparsınız, Sonuç Hücreyi 24 ile çarpınız ve sayı olarak biçimlendiriniz.

afedersiniz soruyu yanlıs sormusum mesela 1 saat 15 dakika sayıya saat bazında çebirilirse ne olur 1,25 yapar bu şekle çevirmem lazım ? bunu yapabilrmiyim ??

Hücreyi sayı olarak biçimlendirip

=A1*24 olarak yazınız.

Not:Necdet Bey erken davranmış..:)

herkese çok teskkur ederim beni büyük bir dertten kurtardınız peki bir soru daha soruyum baska yok :) bu formülü gereken yerlere yapıstırıyorum ama deger girilmeyen yerlerin altındaki sonuç istedigim hücreye 0 yazıyo bunu nasıl çözebilrim yani 0 yazmasın işlem deger yazılmazsa ??

=EĞER(A1="";"";A1*24) olarak yazınız.

bide arkadaslar 1 saat 15 dakika 1,25 saat yapıyo ama baska bi saat uygulamasında bunlar olmuyo :( mesela 16:10 -15:40 saat farkı 30 dakika bunuda saate çavirdiğimizde 0,5 saat yapması gerek ama olmuyo :(

saat farkı 30 dakika bunuda saate çavirdiğimizde 0,5 saat yapması gerek ama olmuyo :(

15 dakikalık periyodlar için

=YUVARLA((A1)*96;0)/4

Bundan hariç sonucu görmek istediğiniz hücrenin biçimi sayı olarak biçimlendirirseniz.

=A1*24 formülü çalışacaktır.

Son düzenleme:
merhaba,

A1 = 16:10
B1 = 15:40
C1 = (A1-B1)*24 (Sonuç 0,5)

C1 hücresi sayı biçiminde olmalıdır.

Geri