• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Saat değeri olarak yazılan sayıyı toplayamıyorum

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Merhaba ,
Personellerin giriş çıkış saatlerinin sonucunu saat olarak alabiliyorum. 09:00 gibi bu değeri hücre biçimlendirmeye geldiğimde "S" yazarak sadece saat değerini alıyorum.(9 yazmış oluyor)Ancak problem şu sonucunu bulduğum bu sayıları toplayamıyorum.Saat değeri gibi göründüğü için."Genel" yada "sayı" olarak değiştirmeye çalıştığımda (0,4) gibi saçma yazılar yazıyor.

Ayrı bir listeye c/p yapıp çıkan saat değerlerinin tam sayı olarak toplamını nasıl alabilirim?

Hayırlı bayramlar...

Merhaba,

Excelde hiç bir şey saçma değildir. Biz bilmediğimiz için saçma diyoruz.

Hastayı görmeden nasıl teşhis konulabilinir ki?

Haklısın.Ancak bazen işler aceleye gelince mantıklı düşünemiyorsun.Tabi ki herşeyin bir sebebi var.Bu arada örnek dosya ekledim.İçindeki notlar sorunumu anlatmaya yardımcı olur umarım.

İlgilenirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

Haklısın.Ancak bazen işler aceleye gelince mantıklı düşünemiyorsun.Tabi ki herşeyin bir sebebi var.Bu arada örnek dosya ekledim.İçindeki notlar sorunumu anlatmaya yardımcı olur umarım.

İlgilenirseniz sevinirim.

Merhaba,

B12 hücresine yazıp yana ve alt hücrelere kopyalayın.

Kod:
=EĞER(ESAYIYSA(TOPLA(KAYDIR($B2;;SÜTUNSAY($B12:B12)*2-1)-KAYDIR($B2;;SÜTUNSAY($B12:B12)*2-2)));MOD(KAYDIR($B2;;SÜTUNSAY($B12:B12)*2-1)-KAYDIR($B2;;SÜTUNSAY($B12:B12)*2-2);1)*24;0)

.

Ömer bey merhaba,

Verdiğiniz formül için çok teşekkür ederim.Çok yardımcı olacak.

Bir şey daha soracaktım,bu formülü başka sayfada farklı sütün ve satırlarda nasıl güncelleyebilirim?

Örneğin hesaplamaya D4'ten itibaren başlayacak.sonuçları da D50 den itibaren vermeye başlayacak.

Bu arada tekrar teşekkür ederim.Zahmet oldu.

Esasında formülün mantığı basittir. Tabloya bir kerede kopyalamada kolaylık olması için bu şekilde kullanıldı.

Mantığı;

B12 hücresinde =C2-B2 formülünü kullanmak yerine, =MOD(C2-B2;1) kullanmanız gerekir. Bu değeride istediğiniz sayı formatına çevirmek için 24 ile çarparız.

=MOD(C2-B2;1)*24

son hali bu şekilde olur. Tabloyu bu şekilde siz düzenleyebilirsiniz.

Metin olan verilerde 0 yazmak için ise;

=EĞER(EHATALIYSA(C2-B2);0;MOD(C2-B2;1)*24)

Yazarak formülün son halini elde ederiz.

Bu son duruma göre aralıkları kendi dosyanıza göre uyarlayınız.

Geri