• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Saat Bazında Koşullu Toplam Almak

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis Ev ve İş 2010
Türkçe
Merhaba üstadlarım,

Ben personel mesai tablosunda farklı bir toplam almak istiyorum. Ayın bazı günlerinde çalıştırdığım Part-time personellerinin mesai başlangıcı 10:00, mesai bitişleri ise 22:00. Ama mesaisine geç gelen veya erken giden personellerin ay sonunda ne kadar eksik çalıştığını görmek istiyorum. Bu nedenle örneğin 10:13 te iş başı yapan personel 13 dakika gecikmiş se bunu ay sonu toplamında 00:13 olarak görmek istiyorum. Veya 21:44 de yani erken çıkmışsa ay sonu toplamında 00:16 olarak otomatik görmek istiyorum. Her kişi için ay sonunda böyle bir toplamı nasıl yaparım. Ekde örnek dosya mevcuttur. Şimiden teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Aşağıdaki formülleri denermisiniz.

P5 Hücresine;
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($B$4:$O$4="BAŞLANGIÇ")*($B5:$O5<>"")*($B5:$O5>ZAMAN(10;0;0))*($B5:$O5-ZAMAN(10;0;0)))

Q5 Hücresine;
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($B$4:$O$4="BİTİŞ")*($B5:$O5<>"")*($B5:$O5<ZAMAN(22;0;0))*($B5:$O5<ZAMAN(22;0;0))*(ZAMAN(22;0;0)-$B5:$O5))

Çok teşekkür ederim. Tam da istediğim gibi oldu. Ellerinize, bilginize sağlık.

üstad selamalar;
saatlerce aradığım programı buldum allah razı olsun, ama bir istirhamım var ben de ki form BK da son buluyor 31 gün üzerinden verdiğiniz kodlama üzerinde değişiklik yapayım dedim ama bir türlü beceremedim. yardımcı olursanız memnun olurum.
saygılarımla;

Geri