• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

rsa,öteleme şifreleme gibi matematiksel konularda yazım

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2003
exceli bir matematik öğretmeni olarak iyi bilmem gerekiyor fakat sorun yaşıyorum.alfabemizdeki harflerin her birine bir değer verdim.Örneğin;A=1, B=2,C=3 gibi devam ediyor.ve aşagıdada başka bir işlem yapıoruz.F(x)=x-3 örneğin.ve bu fonksiyonda x yerine ARABA kelimelerindeki harflere tekabül eden sayılar yazılıyor.R harfi örneğin 22.sırada yani R=22 ve x yerine 22 yazınca fonksiyon 22-3=19 oluyor.ve 19=O harfine gelio. 19. harfin o kutuda işlemi yapınca çıkmasını nasıl sağlıcam?acilen yardım ederseniz sevinicem:(çok teşekkürler...

yaptıgım şeyi ekledim ama umarım ekleyebilmişimdir

nolur biri yardım etsin:(

biraz önceki konuda acil cevap almam gerek nolur biri yardım etsin:(cahillik çok kötü bişey:(keşke exceli iyi derecede bilseydim...

düşeyara formülünü kullanamıorum:(

:yardim: aptallığımı mazur gör nolur ama inan nasıl yapacagımı hala anlamış değilim:( düşeyara formülünü kullanamıorum bitürlü neyi nerde kullanacagımı hala bilmiorum:(:???:

Dosyanızda makro kullandım. Yalnız özel bir durum var.

Diyelim ki yazımız "AAAA" olsun... "A"nın karşılığına "0" gelmektedir. Söz konusu Fx=x-3' e göre sonuç "-3" çıkacaktır. "-3" de listede olmadığı için işlem hata verecektir. Bu, "Düşeyara" da böyledir, "Makro" da da böyledir.

Kendinize Excel i temelden anlatan kaynak temin etmenizi önerebilirim.

İstediğiniz şifreleme olayını ekteki dosyada (fonksiyon ile) yapmaya çalıştım. Umarım işinizi görür.

Geri