• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

rastgele ve belirli oranda sayı dağılımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nero_tr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
rastgele ve belirli oranda sayı dağılımı için bir sayfa oluşturdum fakat dağılımı istediğim gibi yapamadım. yardımcı olursanız çok sevinirim.
özetle konu şöyle;
Renkli alanlara yazdığım sayıların belirli yüzdelerle 1-40 arası satırlara rastgele dağılmasını istiyorum. Kuralllar;
1- Renkli alanlara 1 tane veri girersem, 1 - 40 arası satırlara sadece o veri (yani 1 ) dökülmeli.
2 -Renkli alanlara 2 tane veri girersem, ilk veri %60,ikinci veri %40 oranında rastgele 1-40 arası satırlara dağılmalı.
3- Renkli alanlara 3 tane veri girersem, ilk veri %40,ikinci veri %35,üçüncü veri %25 oranında rastgele 1-40 arası satırlara dağılmalı.
4- Renkli alanlara 4 tane veri girersem, ilk veri %40,,ikinci veri %30,üçüncü veri %20,dördüncü veri %10 oranında rastgele 1-40 arası satırlara dağılmalı.

Ekli dosyalar

yardımcı olabilecek ya da bu istediğim olayı excel de yapılıp yapılamıyacağını söyleyecek bir arkadaş yok mu?

öncelikle ilginize çok teşekkür ederim.
renkli alanlara yazılan sayılar 1-40 arası satırlara dağılıyor, ancak istediğim yüzdelerde değil.
verilen yüzde oranlarına göre ya da sayı olarak da ifade edersem;
1- Renkli alanlara 1 tane veri girersem, 1 - 40 arası satırlara sadece o veri (yani 1 ) dökülmeli.(40 tane 1)
2 -Renkli alanlara 2 tane veri girersem, ilk veri %60(24 adet),ikinci veri %40(16 adet) oranında rastgele 1-40 arası satırlara dağılmalı.
3- Renkli alanlara 3 tane veri girersem, ilk veri %40(16 adet),ikinci veri %35(14 adet ),üçüncü veri %25(10 adet) oranında rastgele 1-40 arası satırlara dağılmalı.
4- Renkli alanlara 4 tane veri girersem, ilk veri %40(16 adet),,ikinci veri %30(12 adet),üçüncü veri %20(8 adet),dördüncü veri %10(4 tane) oranında rastgele 1-40 arası satırlara dağılmalı.
bu şekilde olabilir mi?
tekrar teşekkür ederim ilginize

Pardon aceleyle tam istediğiniz gibi yapamamışım. Bunu yaparken renkli alanlarada rasetgele şekilde mi gireceksiniz. yoksa ilk rakamı b sütununa sonrakini c sütünuna 3. rakamı d sütununa 4. rakamı da e sütununa olacak şekilde bir sırayla mı gireceksiniz

sırayla olursa sanırım daha çok işime yarar.

size ne kadar teşekkür etsem azdır.ellerinize, aklınıza sağlık. çok güzel olmuş.
saygılarımla..

Sayın mmuratakgul,

Benzer bir çalışmada benim var dosyaya bir göz atabilirmisiniz..?

Arkadaşlar, üstadlarım konu hakkında yardımcı olmanızı rica ediyorum. En azından bir ipucu verebilirmisiniz?

Sayın mmuratakgul'un çalışması aşağı yukarı benim istediğim gibi, fakat makra bilgim olmadığından dolayı kendime uyarlayamadım.

Geri