• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Random Gruplar

Excel Vers. ve Dili
türkçe ingilizce rusça
Arkadaşlar ;
52 takımlı bir turnuva düzenliyoruz, Rastgele Gruplar olacak şekilde 4 erli olarak bunları gruplamam isteniyor. Bir arkadaş 8 Takım için bunu hazirliyabilir mi. Birde mesala1.2. 3. ... 7.8. takımlar arasinda 2. ve 3. Takımlar aynı gruba düşmemesi isteniyorsa ne yapmam gerekebilir.
Saygılarımla
Şimdiden Teşekkür ederim.

Sorunuz tam açık değil. 52 takımlı diyorsunuz, 8 takım için hazırlanabilirmi diyorsunuz? Örnek dosya üzerinde anlatırsanız daha anlaşılır olur.

Şu şekilde 52 Takımlı bir turnuva düzenlenek, her grup 4 er takımdan oluşacak.
Aynı şubenin takımlari (7 takım ) aynı gruba düşmüyecek .
Şampiyonlar Liğindeki gibi aynı ülkenin takımlari aynı grubu düşmüyecek.
Yapabilirseniz çok makbule geçer.
İlginiz için teşekkürler.

13 grup olacak;4 er takımdan.Şampiyonlar Liginde nasil aynı ülke takımlari aynı gruba düşmüyorsa 7 takımda aynı gruba düşmüyecek. Örnek olarak Ankaraspor ve Ankaragücü aynı şehrin takımlari olduğu için bunlar aynı grupta olmuyacak. Bu şekilde 7 adet takım var. (3 Tane Ankara takımı ,2 Tane İstanbul takımı, 2 Adette Edirne takımı var şeklinde düşünün ).Bunlar beraber aynı grupta olmuyacak.
Kısaca sözün özü 13 grup olacak 4 erli takımlardan yukardaki şekliyle aynı grupta aynı şehrin 2. takımı olmuyacak.

Hocam aynı gruba düşmesini istemediğiniz takımlara C sütununa aynı numarayı veriniz. Örneğin Ankara takımlarına 1, İstanbul takımlarına 2 şeklinde

Ekli dosyalar

Hocam çok teşekkür ederim. Kura butonuna bastiğimda kura makrosu çalıştıralamıyor diyor. Ne yüklemem yada ne yapmam gerekiyor. Programın çalışıp nasıl göreceğim.

Hocam dosyayı bilgisayara kaydedin. Makroları etkin değil ise etkinleştirin.

Hocam çok teşekkür ederim. Kura butonuna bastiğimda kura makrosu çalıştıralamıyor diyor. Ne yüklemem yada ne yapmam gerekiyor. Programın çalıştığını nasıl göreceğim.

2007 Sürümünü kullanıyorum, masa üstünde simge halindeyken ikonun sağ alt köşesinde ünlem işareti var.

Son düzenleme:
Hocam dosyayı açtıktan sonra makro etkinleştir diye seçenek yok mu?

Excel Seçenekleri / Güven Merkezi / Güven Merkezi Ayarları / Makro Ayarları / Tüm Makroları Etkinleştir.
Bu şekil deneyiniz.

Süper Teşekkürler, Sağolun.
Aynı gruba düşmemesi için
C sütününa Aynı Örneğin Ankara şehrinin takımlarına 1
İstanbul Şehrinin takımlarına 2
Trabzon Şehrinin takımlarına 3
şeklinde verebiliyorum doğrumu anladım.

Hocam bir kura sayfası daha ekledim. Kura1 sayfası yukarıda bahsettiğiniz gibi çalışıyor. Kura2 sayfasında ise aynı ilin takımlarını aynı torbaya koyunuz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Dosyayı güncelledim. Kura1 sayfası şimdi daha hızlı çalışıyor. Sizin için kuranın birden yada tek tek çekilmesi önemli mi? Eğer heyecan olsun derseniz tek tek kura da çekilebilir.

Hocam çok teşekkür ederim. Sağolun.
Şimdi dediginiz gibi yaparsak süper olur,teker teker gelsin,Heyacan olsun.
Şimdi bir problem var,Turnuvaya iki takım daha eklenmiş,54 Takım oldu,daha artmıycakmış . İlk iki Grup 5 erli grup olsa. Kura çekimini bu şekilde yapabilirmiyiz. Size zahmet.

Ben Kura1 sayfasına bir tane ekledim. 54 takım için uğraşmak gerek. Kura Torba usülü mü olsun? Eğer güç dengesi önemli ise torba daha mantıklı. Yani seribaşı var mı? Eğer varsa güçlüler aynı gruba düşmez ve Kura2 sayfasına göre olur. Ama herkes birbiri ile eşleşebilir güç dengesi yok derseniz Kura1 sayfası uygulanacak? Hangisine göre ayarlı olsun?

Son düzenleme:
Kura1 Tablosuna göre yapalım Hocam, sebebi kimin güçlü kimin güçsüz olduğu bilinmiyor. Hocam zahmet olmazsa , Tüm gruplari tek butonla seçelim (Heycansız). Tab 2 de veya Ayrı bir excel dosyasında Teker teker gruplar gelsin (Sizin Heyacanlı demiş olduğunuz ).
Çok zaman alır derseniz. İlk baştaki gruplar bir anda çekilmesi belirlenmesi benim için yeterlidir.
Çok sagolun, Teşekkürler.

Geri