• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Performans Grafiği Yardım Lütfen ???

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Ek'te bulunan verilere göre örneğin ilk tabloda Alanya-Side bölgesine belirli bir tarih aralığında 690 oda girmiş ve bu oda sayısını 2,2 oranı ile çarparsak 1518 kişi olarak baz alıyoruz. 1518 kişinin yine belirli bir tarih aralığında 207'sine (Pax Sayısı olarak belirtilmiş) satış yapılmıştır. Yani 1518 kişiden 207'si hizmet satın almışsa %'de olarak yaklaşık %13,63 oranı bulunur.
Benim istediğim ekteki tablo verileri kullanılarak ve bu %'de oranın bir grafik üzerinde gösterilmesidir. Örneğin belirli bir başarı %'desi belirlenecek ve ona göre grafik şekil alacak ? Başarı %'desi sabit olmayacak örneğin ben %'de bölümüne %33,3 yazdığımda; tablodaki veri varsayalım %15 olsun; buna göre grafik şekil alacak?
Ayrıca Oran-Orantı formülünü de tabloya eklemek istiyorum. Yani örn. 1500 kişiden 300'üne satış yapılmışsa %'de kaç olur gibi ?

Umarım derdimi anlatabilmişimdir. yardımcı olursanız çok sevinirim :)

Ekli dosyalar

Merhaba Sayın emre yaka,

İstekleriniz ile örnek dosyadaki verilerin tam örtüşmüyor,

Bu gibi durumlarda istekler bir dosyada bire bir örneklenebilir ise çözüm hem çabuk hem de doğru olur,

Ben tahmin üzerine 4 adet grafik gerçekleştirdim, şayet farklı bir çözüm arıyorsanız, örneklerinizi tam ve olması gereken sonuçları da elle girerek vermenizi öneririm.

Teşekkür ederim.

Not ; Mesajlarınızı kalın (bold) şeklinde değil de normal font ile yazmanızda fayda var.

Yeni isteğe ait dosya 6 nolu mesaja eklenmiştir.

Son düzenleme:
çok teşekkürler yardımcı olduğunuz için yalnız ben grafik üzerinde sadece SATIŞ ve HEDEF'in karşılaştırmasını yapmak istiyorum. Bu şekilde yine 4 adet grafik üzerinde bir çalışma yaparsanız çok sevinirim.

çok teşekkürler yardımcı olduğunuz için yalnız ben grafik üzerinde sadece SATIŞ ve HEDEF'in karşılaştırmasını yapmak istiyorum. Bu şekilde yine 4 adet grafik üzerinde bir çalışma yaparsanız çok sevinirim.

Merhaba,

Yanlış anlamadım ise dosyanız ekte.

Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Selam

Sizin dosyadan hareketle, birşeyler yapmaya çalıştım. Bakınız..

selamlar..

Son düzenleme:
siz bir dahisiniz gerçekten :) süper bir çalışma olmuş bu gözlerime inanamadım gerçekten sağolun çok teşekkürler..

Rica ederim.Teveccühünüz...
kolay gelsin..

Geri