Ek'te bulunan verilere göre örneğin ilk tabloda Alanya-Side bölgesine belirli bir tarih aralığında 690 oda girmiş ve bu oda sayısını 2,2 oranı ile çarparsak 1518 kişi olarak baz alıyoruz. 1518 kişinin yine belirli bir tarih aralığında 207'sine (Pax Sayısı olarak belirtilmiş) satış yapılmıştır. Yani 1518 kişiden 207'si hizmet satın almışsa %'de olarak yaklaşık %13,63 oranı bulunur.
Benim istediğim ekteki tablo verileri kullanılarak ve bu %'de oranın bir grafik üzerinde gösterilmesidir. Örneğin belirli bir başarı %'desi belirlenecek ve ona göre grafik şekil alacak ? Başarı %'desi sabit olmayacak örneğin ben %'de bölümüne %33,3 yazdığımda; tablodaki veri varsayalım %15 olsun; buna göre grafik şekil alacak?
Ayrıca Oran-Orantı formülünü de tabloya eklemek istiyorum. Yani örn. 1500 kişiden 300'üne satış yapılmışsa %'de kaç olur gibi ?
Umarım derdimi anlatabilmişimdir. yardımcı olursanız çok sevinirim
Benim istediğim ekteki tablo verileri kullanılarak ve bu %'de oranın bir grafik üzerinde gösterilmesidir. Örneğin belirli bir başarı %'desi belirlenecek ve ona göre grafik şekil alacak ? Başarı %'desi sabit olmayacak örneğin ben %'de bölümüne %33,3 yazdığımda; tablodaki veri varsayalım %15 olsun; buna göre grafik şekil alacak?
Ayrıca Oran-Orantı formülünü de tabloya eklemek istiyorum. Yani örn. 1500 kişiden 300'üne satış yapılmışsa %'de kaç olur gibi ?
Umarım derdimi anlatabilmişimdir. yardımcı olursanız çok sevinirim