• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Pdf olarak çıktı almak için kaydetme

Excel Vers. ve Dili
7
Merhaba arkadaşlar
ekteki dosyamda iş emri takibi yapıyorum el ile filtreleme yapmadan makroyla bölge bölge ayrı ayrı pdf olarak kaydetip çıktı almak istiyorum inceleyebilirseniz sevinirim.

https://yadi.sk/i/lyHnEF7AuAVTQ

Merhaba ecoparo ; daha önceden yaptığım bir program için böyle birşey kullanmıştım fakat şuan bulamıyorum ve hatırlayamıyorum. Çok da profesyonel değilim bu konuda araştırarak yapmıştım. Üstadlar daha da güzel yardımcı olabilirler fakat aklıma şu geldi ;

Kod:
Columns("B:G").Select
    Selection.ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, Filename:= _
        ActiveWorkbook.Path & "\" & ActiveWorkbook.Name & ".pdf", Quality:=xlQualityStandard, _
        IncludeDocProperties:=True, IgnorePrintAreas:=False, OpenAfterPublish:= _
        False

Her bölgene yazacağın makroda bir değişken tanımlayarak her bölgenin değişkenlerini ona göre belirlemen gerekir. Örn ; Bölge 1 B:G arasında ; Bölge2 : I:O arasında gibi. Daha sonradan da yapman gereken şey Seçili bulunan değerlerin kodda yazılı olduğu gibi PDF formata çevrilmesi için gereken kod topluluğu. Tabii bu kod şuan benim eklememle beraber aktif dosyanın ismi ile aktif dosyanın bulunduğu konuma pdf çıkartıyor. Yer seçerek çıkartılabilir. Daha kolay yönleri de olabilir. Benimkisi kendimce bir aşama diyelim :)

hata

kardeş teşekkurler fakat olmadı makro çalışmadı hata veriyor

Merhaba ecoparo ; daha önceden yaptığım bir program için böyle birşey kullanmıştım fakat şuan bulamıyorum ve hatırlayamıyorum. Çok da profesyonel değilim bu konuda araştırarak yapmıştım. Üstadlar daha da güzel yardımcı olabilirler fakat aklıma şu geldi ;

Kod:
Columns("B:G").Select
    Selection.ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, Filename:= _
        ActiveWorkbook.Path & "\" & ActiveWorkbook.Name & ".pdf", Quality:=xlQualityStandard, _
        IncludeDocProperties:=True, IgnorePrintAreas:=False, OpenAfterPublish:= _
        False

Her bölgene yazacağın makroda bir değişken tanımlayarak her bölgenin değişkenlerini ona göre belirlemen gerekir. Örn ; Bölge 1 B:G arasında ; Bölge2 : I:O arasında gibi. Daha sonradan da yapman gereken şey Seçili bulunan değerlerin kodda yazılı olduğu gibi PDF formata çevrilmesi için gereken kod topluluğu. Tabii bu kod şuan benim eklememle beraber aktif dosyanın ismi ile aktif dosyanın bulunduğu konuma pdf çıkartıyor. Yer seçerek çıkartılabilir. Daha kolay yönleri de olabilir. Benimkisi kendimce bir aşama diyelim :)

Sayın ecoparo ; sanırım excel'inizde PDF çıkartmak için gereken eklenti yok. Microsoft Office official sitesinden eklentiyi yükledikten sonra deneyiniz. Bende de öyle olmuştu ve sonrasında çalıştı. İsterseniz makro kaydet diyerek de kod görebilirsiniz yazarak

Merhaba.

Sanırım istediğiniz ekli belgedeki gibi birşey.
Herbir bölge için, excel belgesinin bulunduğu klasörepdf belge oluşturulur.
(İŞ EMİR TAKİP 01.BÖLGE.tarih şeklinde adlandırılarak)

Belgeye buradan ulaşabilirsiniz.
.

Geri