PDF dosyasını Hyperlink yapamıyorum..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Ingilizce
Merhaba arkadaşlar. Ben excel sayfasında herhangi bir hücreye hyperlink bağlamaya çalışıyorum ama olmuyor. İstediğim şey hücre içine yazdığım şeye tıkladığımda bağladığım dosyanın başka bir pencerede açılması. Ama sorun şu ki açılmasını istediğim dosya pdf dosyası. Başka dosyaları açılırken acaba pdf i neden açmıyor. Normalde pdf dosyasını açıp okluyabiliyorum.
Çok acil yardım lütfen..Şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Ingilizce
cevap yok galiba

hyperlink te pdf dosyası link vermeme rağmen neden tıklayınca pdf açılmıyor? Budur sorunum..

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Link ile dosyayı kolaylıkla açabilirsiniz. pdf uzantılı dosyayı açmak için gerekli acrobat reader programının pcnizde normal çalıştığından emin olun.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Ingilizce
Levent bey, Acrobat reader yüklü hatta writer da var. Devamlı pdf ile çalışıyorum zaten ama excel de hyperlink e pdf dosyalarımdan birini link verdiğimde pdf açılmıyor. Word excel vs açılıyor ama anlamadım pdf açılmıyor..

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Az önce bir deneme yaptım, hiç sorun olmadan dosyayı açtı. Olmazsa makro ile açmanızı sağlayan bir kod önerebiliriz.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Aşağıdaki gibi bir kodla dosyayı açmayı deneyin. Eğer sorun yoksa köprü yerine o hücre seçilince dosyayı açan bir prosedür oluşturulabilir.

Kod:
Shell "C:\Program Files\Adobe\Acrobat 6.0 CE\Reader\AcroRd32.exe " & "C:\dosyanızınadı.pdf", vbMaximizedFocus