• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

pdf dosyasındaki soruları jpeg yapma

Excel Vers. ve Dili
EV:EXCEL 2010-TÜRKÇE
İŞ:EXCEL 2010-TÜRKÇE
Arkadaş ekteki örneği bulunan pdf dosyasındaki sadece soruları (sayfaları değil) nasıl jpeg yaparım.Elle tek tek yapmak çok zaman alıyor.Bu işin hızlı ve kolay bir yolu vardır elbet diye düşünüyorum.Siz ustalarımdan destek bekliyorum.

Ekli dosyalar

232837

Sadece sorular diyerek, böyle bir şeyi kastediyorsanız.
PDF'den resime çevirmiş olduğunuz(uygulama ile*) resimler tek tek, excel içinde açılıp, kırpılıp, daha sonra resim olarak kaydedilebilir diye düşünüyorum. (Her soru ayrı ayrı olacak diyorsanız; o iş excelle olur mu bilemem.)

Tabi bunu kodlamak epey zaman alabilir. Vakti olan bir üstad bakabilir sanırım.

Yada otomatik kırpma yapıp kaydebilen bir uygulama varsa, netten araştırıp onu kullanabilirsiniz.

(*Ücretsiz olarak; Libre Office https://tr.libreoffice.org/ ve Toplu resim kaydetme https://extensions.libreoffice.org/en/extensions/show/export-as-images eklentisini önerebilirim.)

Űstad ilginize teşekkür ederim. Ben soruları tek tek elle kırpma yapabiliyorum Fakat çok zaman alıyor.

Űstad ilginize teşekkür ederim. Ben soruları tek tek elle kırpma yapabiliyorum Fakat çok zaman alıyor.
Rica ederim :)

Her sorunun yükseklik ve genişliği farklı olacağı için otomatik olarak yapılabileceğini düşünmüyorum.
Yapılabilirse bile epey karmaşık ve uğraştırıcı bir kodlama gerektirebilir.
Abartıyormuyum bilmiyorum. Ama bir çeşit yapay zeka kodlamak gibi bir şey olur.

arkadaşlar yok mu bir çözüm?

Bu tür işleri yapan hazır bir DLL, OCX falan bulup VBA ile entegrasyonunu sağladıktan sonra yapılabilir belki. Yine de, Cengiz Beyin dediği gibi her sorunun sayfadaki yüksekliği değişik olduğundan verimli bir sonuç alınması hemen hemen mümkün değil.

.

Bu tür işleri yapan hazır bir DLL, OCX falan bulup VBA ile entegrasyonunu sağladıktan sonra yapılabilir belki. Yine de, Cengiz Beyin dediği gibi her sorunun sayfadaki yüksekliği değişik olduğundan verimli bir sonuç alınması hemen hemen mümkün değil.

.
Teşekkür ederim üstadım

Selamlar,
Vaktiyle yaptığım soru arşivleme programı, soruları kaydetmede işinizi hızlandırabilir. Fakat eski tip soru bankaları için geçerli (Yani sütunlara ayrılmış sayfalar için...) Karma soru bankaları için güncelleme yapmak gerekir.

Selamlar,
Vaktiyle yaptığım soru arşivleme programı, soruları kaydetmede işinizi hızlandırabilir. Fakat eski tip soru bankaları için geçerli (Yani sütunlara ayrılmış sayfalar için...) Karma soru bankaları için güncelleme yapmak gerekir.

üstadım teşekkür ederim.

Selamlar,
Programınız VBA yı öğrenmeme neden olan bir dosya. Gerçekten çok güzel bir program. Kendim için programınızı düzenlemiştim. Basite indirgemiştim :)

arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

Geri