• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Para miktarına göre dağılım tablosu

cem yılmaz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office365 TÜRKÇE
Merhabalar..

20 kişiye paralarına göre ürün dağıtımı yapmak istiyorum ve her kişi en az 1 ürün almak zorunda.Bunu oluşturabileceğim tablo ve örneğimi ekte sundum.Yardımcı olabilirmisiniz?

Ekli dosyalar

Ekli dosyalar

Sn Yurttas

Teşekkür ederim sağolun.Toplam adetleri de değiştirmek istiyorum.Tamam düşen adetleri tespit ettik ama mesela 320 elma değilde 580 adet elmaya çevirmek istiyorum.bunu nasıl yapıcaz.hesaplayınca 20 kişiye 29'ar elma düşüyor.Şaban isimli personel 29 değilde 35 elma alsın diye elle müdahale ettiğimde diğerlerinden de bu 6 adetlik fazlalığı düşsün yani diğer kalan 19 kişiye 28,684 elma düşüyor.toplam hep sabit kalacak.ben elle müdahale edebilicem.İnşallah karışık olmadı.

Sn Yurttas

Teşekkür ederim sağolun.Toplam adetleri de değiştirmek istiyorum.Tamam düşen adetleri tespit ettik ama mesela 320 elma değilde 580 adet elmaya çevirmek istiyorum.bunu nasıl yapıcaz.hesaplayınca 20 kişiye 29'ar elma düşüyor.Şaban isimli personel 29 değilde 35 elma alsın diye elle müdahale ettiğimde diğerlerinden de bu 6 adetlik fazlalığı düşsün yani diğer kalan 19 kişiye 28,684 elma düşüyor.toplam hep sabit kalacak.ben elle müdahale edebilicem.İnşallah karışık olmadı.
.

Öngördüğünüz her koşulu, Kısıtlmalar'a koyacaksınız.

.

Bir türlü yapamıyorum.Çorba oldu vallahi.Toplam rakamları hücrelere girsemde program kendisi hesaplasa diye uğraşıyorum ama olmuyor.

Bir türlü yapamıyorum.Çorba oldu vallahi.Toplam rakamları hücrelere girsemde program kendisi hesaplasa diye uğraşıyorum ama olmuyor.

.

Kafadan rakamları uydurursanız olmaz.

Her adamın 140 TL'si var. Ve her bir kişi enaz 1 ürün alacak diyorsunuz. Arkasından tanesi 5TL den Şaban adlı şahıs 35 Elma alsın diyorsunuz. Nasıl olacak bu?

.

Geri