• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Özellikli stok takibi hk.

Excel Vers. ve Dili
2003
Slm arkadaşlar, aranıza yeni katıldım ve sanırım az önce yardım isteğimi ilgisiz bir bölümde rica ettim, bu dikkatsizlikten dolayı forum yetkilileri k.bakmasın.
İhtiyacım olan tabloyo hakkında bilgiyi tekrarlıyorum. 2500-3000 satırlık bir malzeme listem var ve bu liste stok takibi için. /STOK KODU/MALZEMENİN CİNSİ/ BİRİM/ DEVİR/ GİREN/ İADE GELEN /TOPLAM /ÇIKAN (SATILAN)/ DEPO MEVCUDU/
gibi başlık ihtiva ediyor.
Yapmak istediğim bu 2500-3000 satır stok kaleminden sadece günlük hareket görenleri başka bir sayfaya atması ve oradaki şablona yerleştirmesidir. Kaç satır olursa olsun hareket sayısı kadar satır oluştursun ve yukarıdaki şablona uygun olarak veriyi aktarsın. Yani kullanıcı ana sayfadaki stok kalemlerine günlük hareketleri işleyecek ve bir buton yardımı ile başka bir sayfada hareket gören stok kalemleri tablosu oluşacak. (Alınacak print'in az sayfa olması için.)
Bu tabloya çok acil ihtiyacım var yardımlarınızı acilen rica ediyor hepinize saygılarımı sunuyorum.

Slm arkadaşlar, aranıza yeni katıldım ve sanırım az önce yardım isteğimi ilgisiz bir bölümde rica ettim, bu dikkatsizlikten dolayı forum yetkilileri k.bakmasın.
İhtiyacım olan tabloyo hakkında bilgiyi tekrarlıyorum. 2500-3000 satırlık bir malzeme listem var ve bu liste stok takibi için. /STOK KODU/MALZEMENİN CİNSİ/ BİRİM/ DEVİR/ GİREN/ İADE GELEN /TOPLAM /ÇIKAN (SATILAN)/ DEPO MEVCUDU/
gibi başlık ihtiva ediyor.
Yapmak istediğim bu 2500-3000 satır stok kaleminden sadece günlük hareket görenleri başka bir sayfaya atması ve oradaki şablona yerleştirmesidir. Kaç satır olursa olsun hareket sayısı kadar satır oluştursun ve yukarıdaki şablona uygun olarak veriyi aktarsın. Yani kullanıcı ana sayfadaki stok kalemlerine günlük hareketleri işleyecek ve bir buton yardımı ile başka bir sayfada hareket gören stok kalemleri tablosu oluşacak. (Alınacak print'in az sayfa olması için.)
Bu tabloya çok acil ihtiyacım var yardımlarınızı acilen rica ediyor hepinize saygılarımı sunuyorum.

Merhaba bu anlatmaya çılıştıklarınız için bir ornek dosya oluşturup siteye yuklermisiniz.

Bu işlemi yapmak için Pivot Table ile rahatlıkla yapılabilir gibi siteden ve Google dan Pivot tabel ile ilgili yardım alabilirsiniz.

Örnek dosyayı yuklerseniz burdanda yardımcı olunacaktır.

İyi Çalışmalar.

İlginize teşekkür ediyor ekteki çalışmayı gönderiyorum. Saygılar.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar konu günceldir, yokmu ilgilenecek kimse.

kimse yokmu bu konuda yardım edebilecek...?????

Sn. Huseyinkis,
Gerçekten duyarlılığınıza ve ilginize çok teşekkür ediyorum. Ellerinize sağlık. Belki bizim gibi acemiler için çok zor olan işlemler, bilenler için çok basit gelebiliyor. Kaç gündür bir satır olumlu veya olumsuz yazan olmadı.:( Tekrar teşekkür ediyor iyi günler diliyorum. Saygılar.

Ekli dosyayı incelermisiniz.
Sn. Huseyinkis,
Dosya incelendi ellerinize sağlık, fakat işleyiş sonucu bazı eksiklerimin olduğunu tesbit ettim. Bu durumu açıklayan çalışma sayfası ektedir. şahsınız ve yada forumumuzun değerli üyeleri ustalarımızın ilgilerini rica ediyor , saygılar sunuyorum.

Ekli dosyalar

Sn. Huseyinkis,
Dosya incelendi ellerinize sağlık, fakat işleyiş sonucu bazı eksiklerimin olduğunu tesbit ettim. Bu durumu açıklayan çalışma sayfası ektedir. şahsınız ve yada forumumuzun değerli üyeleri ustalarımızın ilgilerini rica ediyor , saygılar sunuyorum.

Merhaba dosyayı bir inceleyin diğer sayfalara aktarın için size ekli kodların açıklamamlarını yapıyorum oradan siz dosyanıza gore kodları çoğaltabilirsiniz.

Sub aktar()
Set s1 = Sheets("Stok") 'Bilginin Alınacağı sayfayı buraya tanımlıyoruz.

Set S2 = Sheets("Genel Aktar") 'bilginin aktarılacağı sayfayı buraya tanımlıyoruz.

S2.Range("A5:I65536").ClearContents 'Bilginin aktarılacağı sayfada belirtilen aralığı temizliyoruz.

For i = 5 To s1.Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row ' burada Stok sayfası satırlarını tek tek seçmek için.

If s1.Cells(i, 9).Value > 0 Or s1.Cells(i, 6).Value > 0 Then ' burada koşulları tanımlıyoruz Eğer 9 sutun depo mevcudu 0 dan büyükse yada 6 sutun iade gelen 0 dan büyükse aktar gibi.

sonsat = S2.Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row + 1 'aktarılacak hucrenin son bos satırını buluyoruz.
For x = 1 To 9
S2.Cells(sonsat, x).Value = s1.Cells(i, x).Value ' 1 ile 9 sutundaki verileri aktarması için.
Next x
End If
Next i
MsgBox "Aktarım Tamamlandı"
End Sub

Ekli dosyalar

Sn. Huseyinkis çok teşekkür ederim , emeğinize yüreğinize sağlık. Sayenizde yardımlarınız sonucu bir konu dışında işi çözdüm, çok yardımcı oldunuz Allah razı olsun.
Yapamadığım ise; 1 den 9'a kadar stunlardaki bilgilerin tamamını değil sadece istediğim stunlardaki bilgilerin aktarılmasıdır. Örneğin: 1+2+3 ve 4 stundaki bilgiler aktarılacak diğer stunlar aktarılmayacak, ikinci olarak 1+2+3+ve 4 olmadan 5 aktarılacak ama 6,7,8,9, aktarılmayacak.Bunun gibi hep bir fazla ilave aktarma ile 9. stuna kadar toplam 5 adet makro tanımlamam gerekiyor.
Makroda hocam oldunuz, hakkınızı helal edin lütfen. Teşekkürler, saygılar.

Sn. Huseyinkis çok teşekkür ederim , emeğinize yüreğinize sağlık. Sayenizde yardımlarınız sonucu bir konu dışında işi çözdüm, çok yardımcı oldunuz Allah razı olsun.
Yapamadığım ise; 1 den 9'a kadar stunlardaki bilgilerin tamamını değil sadece istediğim stunlardaki bilgilerin aktarılmasıdır. Örneğin: 1+2+3 ve 4 stundaki bilgiler aktarılacak diğer stunlar aktarılmayacak, ikinci olarak 1+2+3+ve 4 olmadan 5 aktarılacak ama 6,7,8,9, aktarılmayacak.Bunun gibi hep bir fazla ilave aktarma ile 9. stuna kadar toplam 5 adet makro tanımlamam gerekiyor.
Makroda hocam oldunuz, hakkınızı helal edin lütfen. Teşekkürler, saygılar.

Merhaba

ekteki kodlar 1 den 9 kadar sılaı aktarmak için yapılır.

For x = 1 To 9
S2.Cells(sonsat, x).Value = s1.Cells(i, x).Value ' 1 ile 9 sutundaki verileri aktarması için.
Next x

eğer siz 1 2 3 4 6 veya 1 4 6 7 8 gibi sırasız aktarıcaksanız bunu for kısmını silerek ekteki gibi yapmanız gerekir.

S2.Cells(sonsat, 1).Value = s1.Cells(i, 1).Value
S2.Cells(sonsat, 2).Value = s1.Cells(i, 2).Value
S2.Cells(sonsat, 3).Value = s1.Cells(i, 3).Value
S2.Cells(sonsat, 4).Value = s1.Cells(i, 4).Value
S2.Cells(sonsat, 5).Value = s1.Cells(i, 6).Value

Burada hepsini ayrı satırlarda tek tek olarak gerçekleştirdik..
Son satıra bakarsanız veriyi aldığımız hücre sutun numarası 6 ama yeni yerine 5 yazdım.
Stok sayfasının 6 sütunundaki bilgiyi bu kodla Genel Aktar sayfasındaki 5 sutuna yazar bu sutun bilgilerini siz istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.

Merhaba

ekteki kodlar 1 den 9 kadar sılaı aktarmak için yapılır.

For x = 1 To 9
Next x

eğer siz 1 2 3 4 6 veya 1 4 6 7 8 gibi sırasız aktarıcaksanız bunu for kısmını silerek ekteki gibi yapmanız gerekir.

S2.Cells(sonsat, 1).Value = s1.Cells(i, 1).Value
S2.Cells(sonsat, 2).Value = s1.Cells(i, 2).Value
S2.Cells(sonsat, 3).Value = s1.Cells(i, 3).Value
S2.Cells(sonsat, 4).Value = s1.Cells(i, 4).Value
S2.Cells(sonsat, 5).Value = s1.Cells(i, 6).Value

Burada hepsini ayrı satırlarda tek tek olarak gerçekleştirdik..
Son satıra bakarsanız veriyi aldığımız hücre sutun numarası 6 ama yeni yerine 5 yazdım.
Stok sayfasının 6 sütunundaki bilgiyi bu kodla Genel Aktar sayfasındaki 5 sutuna yazar bu sutun bilgilerini siz istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.
Merhabalar Sn. Huseyinkis,
Anlattıklarınızdan anladığım kadarı ile uygulamaya çalıştım ama hata aldım. Galiba beceremedim:oops:

Ekli dosyalar

• hatastok.JPG
    hatastok.JPG
    50.9 KB · Görüntüleme: 13
For x ile olan kısmını kaldırdığımız için next kısmınıda kaldırmanız gerekir. Hata next yazısına geldiği zanman nereye gideceğini bulamadığı için ortaya çıkıyor..

Next x yazısını silerseniz hata almazsınız.

Günaydın Sn. Huseyinkis,
Her şey için çok teşekkür ederim, Allah sizden razı olsun.
Sıfır değerli stokların aktarımda aktarılmaması ve örneğin; ana tablodaki 6. stunun İade Aktar sayfasında 4. stuna aktar gibi gerekli kodlarıda artık bir şekilde arayıp bulurum. Cumanız mübarek olsun. Selam ve saygılar.

Günaydın Sn. Huseyinkis,
Her şey için çok teşekkür ederim, Allah sizden razı olsun.
Sıfır değerli stokların aktarımda aktarılmaması ve örneğin; ana tablodaki 6. stunun İade Aktar sayfasında 4. stuna aktar gibi gerekli kodlarıda artık bir şekilde arayıp bulurum. Cumanız mübarek olsun. Selam ve saygılar.

İade aktarımı yapmak için kriter nedir ve hangi satırlar aktarılacak soylerseniz yardımcı olurum.

Sizede çok zahmet verdim k.bakmayın. ekte tabloyu gönderiyorum ,sayfalarda açıklamaları var. Saygılar.

Ekli dosyalar

Ellerinize yüreğinize ve beyninize sağlık teşekkür ediyorum sayın hocam, ne kusuru lütfen, asıl siz bizim kusurumuza bakmayın zahmetlerimiz için, Allah razı olsun. Hakkınızı helal edin. Paylaşımlarınızın ve varlığınızın devamını diler saygılar sunarım.

Geri