• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

otomatik toplama

Excel Vers. ve Dili
TÜRÇE
arkadaşlar ekli dosyada kırmızı renkli olan hücrenin toplanmamasını istiyorum.yardımlarınız için teşekkürler

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
merhaba
negatif sayılar toplanmasın mı istiyorsunuz?

=ETOPLA(E2:E39;">0";E2:E39)

uzman ilginiz için teşekkürler.benim yapmak istediğim formüller aynen kalacak ama hergün bir sonraki değer kırmızı oluyor tabii ki negatif ama sizin verdiğiniz formülü uyguladığımda sorun çözülmedi.sanırım ben yapmak istediğimi anlatamadım özür diliyorum.eki tekrar gönderiyorum.formülleri güncelledim

Ekli dosyalar

Merhaba,

Anlamak için soruyorum.
Dosyanızda C22 hücresini kırmızı yapmışsınız, sanırım o hücreyi toplatmak istemiyorsunuz. C22 hücresi ile C21 hücresinin özelliği nedir? Neden C21 hücresini toplayacaksınız ama C22 hücresini toplamayacaksınız?

Hangi hücrelerin toplanacağına nasıl karar verilecek? Yoksa renk kodu mu önemli?

Selamlar,

C40 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp denermisiniz.

Kod:
=TOPLA(C2:C33)-ETOPLA(A2:A33;BUGÜN();C2:C33)

korhan bey teşekkürler.ama maalesef olmadı.nejdet bey her gün alınan endex'i girdiğimde bir gün sonrası kırmızı oluyor.yani bir gün sonrasının endex'i boş olduğu için negatif olup kırmızı oluyor bu gün ise c22 kırmızı oldu ben alt toplamda yani c40 da bu gün itibari ile ne kadar elektrik tükettiğimi görmek istiyorum.ayrıca diğer hücreleride c40 ile bağlantılı.bilemiyorum tam anlatabildim mi.ilginiz için teşekkürler.

Office 2007 şekilde kaydettiğiniz için bende dahil 2003 kullanan kimse dosyanızı açıp bakamıyor.

Merhaba,

Günün tarihine göre C40 Hücresini toplar. Diğerlerini siz yaparsınız.

Umarım doğru anlamışımdır.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((A2:A39<BUGÜN())*C2:C39)
=SUMPRODUCT((A2:A39<TODAY())*C2:C39)

Ekli dosyalar

Merhaba,

Günün tarihine göre C40 Hücresini toplar. Diğerlerini siz yaparsınız.

Umarım doğru anlamışımdır.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((A2:A39<BUGÜN())*C2:C39)
=SUMPRODUCT((A2:A39<TODAY())*C2:C39)

Sanırım syn yılmaz58 in istediği bugün dışındakilerin toplamı.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((A2:A39<BUGÜN()-1)*C2:C39)
=SUMPRODUCT((A2:A39<TODAY()-1)*C2:C39)
[/QUOTE]

arkadaşlar herkese sonsuz teşekkürler evet istediğim buydu.

Geri