- Excel Vers. ve Dili
- 2021
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Not Intersect(Target, [C1:C65536]) Is Nothing Then Cells(Target.Row, "B") = Format(Now, "dd.mm.yyyy hh:mm")
If Not Intersect(Target, [J1:J65536]) Is Nothing Then Cells(Target.Row, "I") = Format(Now, "dd.mm.yyyy hh:mm")
End Sub
öyle yaptım ama onun icinde sayfaya buton ekleyip oluşan makroyla birlestirmem gerekiyor sanırım yoksa ben mi yapamadim ?netzone ustanın yazdığı kod makro kodlarıdır. Geliştirici sekmesinde visual basic açıp,sayfanın kod kısmına kopyalayınız.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error Resume Next
If Intersect(Target, Range("c2:c65536, j2:j65536")) Is Nothing Then Exit Sub
If Target = "" Then
Target.Offset(0, -1) = ""
Else
Target.Offset(0, -1) = Format(Now, "dd.mm.yyyy hh:mm")
End If
End Sub
C Hücresinde bir değişiklik olduğunda B hücresine tarih atar
J Hücresi değiştiğinde I hücresine tarih atar.
1)Geliştirici sekmesinde Visual basic tıkla
2)Sayfa1(sayfa1) çift tıkla.Sizde değişebilir.
3) Kodu kopyala yapıştır.
C ve J sütunlarında bilgi girerek dene
Cevabınızı görmedim.Sorun çözüldüğünü bilseydim yazmazdım.Kod:Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) On Error Resume Next If Intersect(Target, Range("c2:c65536, j2:j65536")) Is Nothing Then Exit Sub If Target = "" Then Target.Offset(0, -1) = "" Else Target.Offset(0, -1) = Format(Now, "dd.mm.yyyy hh:mm") End If End Sub
netzone ustanın kodlarada bilgi silindiğinde tarih kalır.
If Not Intersect(Target, [C1:C65536]) Is Nothing Then [B1] = Format(Now, "dd.mm.yyyy hh:mm")
If Not Intersect(Target, [C1:C65536]) Is Nothing Then Cells(1, "B") = Format(Now, "dd.mm.yyyy hh:mm")
If Not Intersect(Target, [C1:C65536]) Is Nothing Then Range("B1") = Format(Now, "dd.mm.yyyy hh:mm")
Cevabınızı görmedim.Sorun çözüldüğünü bilseydim yazmazdım.Kod:Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) On Error Resume Next If Intersect(Target, Range("c2:c65536, j2:j65536")) Is Nothing Then Exit Sub If Target = "" Then Target.Offset(0, -1) = "" Else Target.Offset(0, -1) = Format(Now, "dd.mm.yyyy hh:mm") End If End Sub
If Not Intersect(Target, [C1:C65536]) Is Nothing Then Cells(Target.Row, "B") = Format(Now, "dd.mm.yyyy hh:mm")
Koddaki Cells(Target.Row,"B") kısmı nereye uygulanacağını belirliyor.
Target.Row ifadesi değişen hücrenin satır numarasını belirtiyor. Hedefimiz/Değişen hücremiz C sütununda olduğundan örneğin C hücresi değişirse B5 hücresine bu kodla tarih atıyoruz.
Sadece bir hücre için ise doğrudan hücre adresini belirtebiliriz:
Kod:If Not Intersect(Target, [C1:C65536]) Is Nothing Then [B1] = Format(Now, "dd.mm.yyyy hh:mm")
Ya da
Kod:If Not Intersect(Target, [C1:C65536]) Is Nothing Then Cells(1, "B") = Format(Now, "dd.mm.yyyy hh:mm")
Ya da
Kod:If Not Intersect(Target, [C1:C65536]) Is Nothing Then Range("B1") = Format(Now, "dd.mm.yyyy hh:mm")
gibi.