• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

otomatik nöbet listesi

Excel Vers. ve Dili
2007,5
Okulumuzda kullanılan nöbet listesini otomatik yapmak istiyorum, yardım edecek arkadaşlara teşekkür ederim.

ekteki dosyada girişler grup sayfasından yapılır.
- Pazartesi grubu girilnce o arkadaşlar hep Pazartesi nöbet tutacak anlamına gelir
- programın yapacağı, otomatik olamıyorsa, nöbet yeri değiştir butonuna basınca gruptaki isimler değişmeden nöbet yerlerini nöbet yerial satırındaki sıraya göre yeni sayfaya atmak

ör: düğmeye basıldı, Günlerdeki isimler aynı, nöbet yeri Bodrum olan Bahçeye;
Bahçe olan Giriş Katına; Giriş katı 1.Kata; 1.Kat - 2. Kata; 2.Kat -3. Kata;
3.Kat - takrar Bodruma dönerek, yeni ayın ismi ile yeni sayfaya geçecek. yazdır düğmesine basıncada yazdıracak.

Mümkünmüdür Teşekkürler

Ekli dosyalar

Sn: mutluedenercan
Her ayın nöbetini başka sayfaya yazdırmak önemli olmaması gerekir.İstediğiniz benzer
örnek ekte,umarım işine yarar.

Ekli dosyalar

Teşekkür ederim ama bu yaramıyor..

her günün grubu var , salı grubundekiler sadece salı günü tutarlar...grup sayfasında girilen gruplar değişmiyecek...

gruplardaki isimler sabit nöbet yerleri, nöbet yeri stunundeki sıraya göre değişecek

her ay birkez tıkladığınızda her grup sizin belirttğiğniz gibi sıralı yer değişiyor.
Tıkla butonuna tıkladınızmı .

Evet bastım , anlıyamadığım :

- Gurbuplara girişi nasıl yaparım. Örneğin pazartesi grubuna yazılı olan butona basılınca kayıyor güzelde Pazartesi grubuna girişi nasıl yaparım.

bilgi verirmisinz. alttaki öğretmen listesini değiştiriyom tablo gene eski isimlerle dönüyor..

- bunu eklediğim formdaki tablo gibi ciftli nasıl yaparım; yani her gruptan iki adet var (Sabahçı, Öğlenci ayrı ayrı ama tablo bir çıkıyo)

Pazertesi grubu iki adet salı iki adet .... değiştir butonu her iki tabloyuda kaydırır.. yazdır butonundada ,ekledigim tablo gibi imza yeri olacak şekilde yazdırabilirmiyiz

Okul için yardım ...

Son düzenleme:

hangi nöbet yerinde iki öğretmen nöbet tutacağı belirtin ve haftanın beş günü o nöbet
yerinde iki öğretmen olmalı.Bu şekilde örnek yada açıklama yaparsanız yardımcı olmaya
çalışayım.

İlginize teşekkür ederim.... Efendim sizin verdiğiniz örnek iyi ama bahsettiğim aksaklıkları var
( gruba yeni isim giriyorum hala eski isimleri çeviriyor)

eklediğim örnek sayfada örneğin SALI grubunda ortada boş satırdan sonra devam eden isimler öğleden sonraki SALI grubu anlamında...
( sabahçı öğretmen listesi ayrı , Öğlenci Öğretmen listesi ayrı ; Ör. Pazartesi başlığı altında iki grup var dağiştir butonuna basınca Öğleden önceki
grup nöbet yeri değiştirirken, Öğleden sonraki grupda yer değişecek. Öğleden önceki grupla Öğleden Sonraki grup üyeleri birbirine karışmadan nöbet yeri değişmiş olacak.

sizin eklediğiniz programa göre anlatırsam...Her gruptan iki tane olacak Yani öğleden önce PAZARTESİ öğledensonra PAZARTESİ gibi ...

- örneğin Öğleden Önceki Pazartesi Grubuna isim girmek - çıkmak mümkün olmalı ( aynı şekildediğer gruplarada tabiki)

Son düzenleme:

nöbet yerlerine bir defaya mahsus manuel girip kullanabilirsiniz.Nöbet çizelgesini sayfa 3 den
alabilirsin.Öğretmenlere imza sirküsü ile dağıtabilirsin.Yada sayfa3 ve sayfa4 de nöbet çizelgesini altına öğretmen isimlerini ve imza yeri açarak verebilirsin.iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

çok keşekkür ederim...

NASIL DEĞİŞTİĞİNİ BİR ANLIYABİLSEM....KODLARA BAKIYOM AMA ANLIYAMADIM

- haftalık otomatik yapamayız demi

ÇOK TEŞEKKÜR ...................

ne istediğiniz tam anlaşılmıyor.Haftalık otomatik yapmayı açıklarmısın?Birazda exceli
fazla bilmediğiniz anlaşılıyo kusura bakma.Net açıklayarak ve örnek ekleyip göndermelisiniz.

- Değiştir butonlarını düzenledimde ...
Yazdırma sayfasına giden butonu düzenliyemiyorum Neden ? Bilgi verirmisiz

Efendim ... buton yerine hafta bitince otomatik değişecek ( butonun yaptığı işi yapacak)

olmasada olur ..... UĞRAŞTIRACAKSA...

SAĞOLUN

Sn:mutluedenercan
anladığım kadar nöbet çizelgesini yeniden kendiniz yapmaya çalışıyorsunuz.Ne gerek var
bilemem ama,göndermiş olduğum örneği bilgisayara indirip,okulunuzun ismi ile öğretmenleri-
nizin isimlerini girmeniz yeterli.Haftalık nöbet çizelgesi yapmak içinde her hafta sabah ve
öğlen değiştir butonlarına tıklayıp çizelgeyi yazdırırsınız.iyi çalışmalar.

Yok mu şöyle bütün nöbet listelerine cevap verecek bir program.

sn: arifbirgen

yazdırma sayfasında yazdır butonu çalışmıyor

" makro atanmamış" diyor

bakabilirmisinz

Nmormalde yazdır diye düğme nasıl atanır atayamadım

burdaki yazdır düğmesi tuhaf ..normal düğmeler gibi deyil

Geri