• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

otomatik kdv hesaplatma

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
yeni işe başladım arkadaşlar ama excelli hiç bilmiyorum.şöyle anlatayım.fişleri sırayla giriyorum.A1e bir fiş A2ye bir fiş böyle gidiyor.en başta tarih yazıyor sonra fişin numarası sonra fiyat yazıyor.şimdi fiyatı girdikten sonra hemen yanında otomatik olarak kdv Yi hesaplaması lazım ama onu bilmiyorum lütfen bana yardım edin.

Ekli dosyalar

• adsız.JPG
    adsız.JPG
    68 KB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:
konu başlığınız form kurallarına uymuyor
ayrıca konu başlığınızı değiştirdikten sonra bir de örnek dosya hazırlayıp şunu istiyorum diye yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım

yukardaki eklediğim resimde belirtmeye çalıştım hocam.ben 100 değerini girdiğimde hemen yandaki kutucukta otomatik olarak onun kdvli fiyatı çıkmalı ama yapamıyorum ve bu çok önemli bugün yapmalıyım mesaiye kaldım yapamazsam atılırım:(

ve bu bütün sütunlarda böyle olmalı nasıl yapabilirim bana fikir verebilirmisiniz?

Son düzenleme:
selam Foruma hoş geldin lütfen yardımcı olun başlığınızı düzeltiniz.Zira bu tarz başlıklı sorular çöp kutusuna taşınır

c1 hücresine toplam tutarı yazdığınızı düşünerek
d1 hücresine =C1/118*18 (KDV yi Yazar)
e1 hücresine =C1/1,18 (Matrahı Yazar)
yazıp formülleri aşağı doğru çoğaltın bu kdv %18 olarak tasarlandı

bumdan sonraki sorularınızı örnek dosya ile destekleyiniz

ben cevap yazanakadar ihsan bey sizi uyarmış zaten özür dilerim tekrarlama için

saolun hoşbulduk çok teşekkür ederim mustafa bey peki hücreleri aşağıya doğru nasıl çoğaltabilirim?

yukardaki eklediğim resimde belirtmeye çalıştım hocam.ben 100 değerini girdiğimde hemen yandaki kutucukta otomatik olarak onun kdvli fiyatı çıkmalı ama yapamıyorum ve bu çok önemli bugün yapmalıyım mesaiye kaldım yapamazsam atılırım:(

ve bu bütün sütunlarda böyle olmalı nasıl yapabilirim bana fikir verebilirmisiniz?

merhaba
Kod:
=C2*[COLOR="Red"]18[/COLOR]%+C2
bu işinizi görür mü_?
kırmızı yeri kendiniz değişirsiniz oran olarak
aşağıya doğru formülü çoğaltını

hocam Allah sizden razı olsun yaptım ama diğer sütunları nasıl yapabilirim yani şifreyi bütün sütunlara nasıl çoğaltabilirim?

formüllerin yazılı olduğu c1,d1-e1 hücrelerini mausunla seç
e1 hücresinin sol alt köşesine imleci getirdiğinde artı işareti çıkacaktır sonra o artı işaretinden tutup aşağı doğru istediğin satıra kadar çoğalt

yaptım çok teşekkür ederim ne desem az gelir bugün bunun bitmesi gerekiyordu sayenizde bitircem Allah razı olsun sizlerden:)

Geri