• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik değer karıştırma.

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Verilen tabloda yazılı sayıların rastgele karışmasını istiyorum. Dosya ve açıklama ekte.
Saygılar...

Slm.
Daha pratik bir çözümü olabilirdi ama başka çözüm gelmediği için eki gönderiyorum.
Not: Makro üstadı arkadaşlar mevcut dosyada makronun başlangıcına G3 hücresinde "benzersiz rastgele sayılar yerleştirildi" yazısını bulana kadar bir for-next döngüsü koyarlarsa buton ihtiyacıda kalmaz diye düşünüyorum.
İyi çalışmalar.

Syn. Muygun,
Çok teşekkür ederim. Henüz kendi belgeme uygulamadım, ama incelediğim kadarıyla sorunumu büyük ölçüde çözeceğe benziyor. Ellerinize sağlık. Diğer arkadaşların da katkısıyla döngü olayı da eminim hallolacaktır.
Bu arada çok eğlenceli bir makro olmuş, Yenile düğmesine tıklayıp sayıların değişmesini izlemekten cevabım da gecikti.

Değerli arkadaşlar,
Syn. Muygun'un gönderdiği dosya aklıma yeni bir fikir getirdi ve pratik bir çözüm buldum. Kod bankasından aldığım bir karıştırma makrosunu Syn. Muygun'un uyguladığı mantık ve biraz da benim hayal gücümle birleştirdim. Yalnız, aynı sorun bazı sayıların çakışması devam ediyor, onu da diğer uzmanlarımıza havale ediyorum.
Koşullu biçimlendirme uygulamadığımdan Muygun Bey'in dosyasındaki renkli ifadeleri göremeyebilirsiniz.
Dosyayı ekliyorum...

Selamlar,

Alternatif olarak ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Selamlar,

Alternatif olarak ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.
Syn. Korhan hocam, öncelikle çok teşekkür ederim. Kısa yoldan çözümüşsünüz. Çakışma olayını da halletmişsiniz.
Aynı dosyaya küçük bir ek daha yapmanız mümkün olur mu? Herhangi bir hücreye(A1) karıştırmak istediğimiz sayıyı yazdığımızda karıştırma işlemi o sayı kadar olabilir mi?
Dün ararken sitede rastladığım bir dosyada bu istediğime benzer bir uygulamayı fikir olması açısından ekliyorum.

Bu arada, 4-5 denemeden sonra makro hata veriyor. Onunlada ilgilenirseniz sevinirim...

Son düzenleme:
Selamlar,

Üstteki mesajımdaki dosyayı güncelledim. İncelermisiniz.

Evet, şimdi dört dörtlük oldu. Gayet kısa, hızlı ve çok yönlü... Çok teşekkür ederim... Ellerinize sağlık...

Syn. Korhan hocam,
Dosyada bir sorun çıktı. Daha önce de belirttiğim, dört beş denemeden sonra, makro sorun çıkarıyor. Sayıları dağıtma işi duruyor ve ancak CTRL+Alt Delete ile programdan çıkabiliyorum.
Anladığım kadarıyla sayıyı dağıtma esnasında son rakama geldiğinde çakışma oluyor, diğer sayıları da eklemiş olduğu için çakışan sayının yerine yenisini yerleştiremiyor. Sanırım çakışma olduğunda makroyu yeniden başlatmayı sağlayacak bir kod eklenebilirse düzelecek...
İlgilenirseniz sevinirim.

Selamlar,

Üstteki mesajımdaki dosyayı güncelledim. İncelermisiniz.

Syn. Korhan hocam,
Elinize sağlık, çözeceğinizden şüphem yoktu zaten.
Şu an gayet güzel çalışıyor, bir sorun olursa yine dönerim.
Eğer vakit almayacaksa, bir önceki makroya nasıl bir işlem eklediğinizi de belirtirseniz sevinirim.
Saygılar...

Selamlar,

Sizinde 9. mesajınızda belirttiğiniz gibi sayılar randomize olduğunda çakışmalar oluyordu. Koda bunu kontrol edecek bir satır ekledim. Kod bu şekilde bir çakışma tesbit ettiği anda o sütunu silip işleme tekrar başlıyarak en uygun dizilimi listelemektedir.

Selamlar,

Sn. CE_OS forumumuza hoşgeldiniz.

Foruma yapılan saldırıda dosyalar zarar gördüğü için ulaşamıyorsunuz. Ayrı bir başlık açarak sorunuzu sorarsanız yardımcı olabiliriz.

korhan ayhan ve leumruk ilgi ve alakanız için teşekkur ederim her ikinizede..

Geri