• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ortalama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yuzun23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016 64 Bit Türkçe
ekte yolladığım belgede ortalama formülünü beceremedim. yardımcı olurmusunuz. Şimdiden hepinizden ALLAH razı olsun

Ekli dosyalar

K7 de herhangi bir veri yok. O yüzden ortalama düşüyor. Formülden K7'yi sil. İstediğin sonuç çıkıyor.

orda sayı olmadığını varsayalım

Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum

Sayı yoksa K7 yi silersen formülünden istediğin sonuç çıkıyor. Ortalamana K7 hücresinide eklersen oranın değerini 0 kabul edip ortalamaya kattığı için ortalamayı düşürüyor.

=yuvarla(ortalama(g7;ı7;m7);2)

Son düzenleme:
firmanın fiyat vermediğini düşünürsek sürekli formüllerle oynamamam gerekiyor bunun çözümü olduğunu biliyorum ama nasıl

Ellerinize sağlık hakkınızı helal edin

ortalama alakali bir soru daha

merhaba,

konu ile alakali benim bir sorum olacakti.

bir onceki arkadasimizin dosyasini inceledim ama ben kendi dosyamda uygulamak istedigimde beceremedim sanirim.

Acaba ekli dosyada basitcene hazirladigim ornek tablo uzerinde yardimci olacak arkadaslar varmidir?

Tesekkurler...

Ekli dosyalar

.

Kod:
=AVERAGE(IF(C7:N7<>0;C7:N7))

Kod:
=ORTALAMA(EĞER(C7:N7<>0;C7:N7))

şeklinde, dizi formülü olarak girin.

Dizi formülleri, formül, Formül Çubuğunda iken (veya formül hücresini seçip. F2 tuşuna basıldıktan sonra) CTRL, SHIFT tuşları basılı tutularak, ENTER ile girilir. Formül { } ayraçlar arasına alınır. { } ayraçları klavyeden girilirse, formül çalışmaz.

Formül, yukarıda belirtildiği şekilde girilmezse #VALUE! - #DEĞER! hatası verir.

.

Geri