• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ortalama Toplama

dgdizayn

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2019 EN
Arkadaslar merhaba, Bir istegim var ama ins excelde bu oluyordur. Asagıda ornek verdim mesela 5 satıra biz degerler giriyoruz. Fakat sonucu mutalaka 100 yapmamız gerekiyor. Bizim cıkan degerlerimiz 100+- 1 olabiliyor yani 99 kusur yada 101 kusur gelebiliyor. Bizde hep icerideki sayıları degistirerek sonucu 100 e bulmaya calısıyoruz. Bunu sonucu 100 yapacak icerideki degrleri otomatik oynayacak bir formul varmı. Tskler herkese

24,27 25,44 24,32 26,45: 100,48

24,27 25,44 24,32 25,97 : 100

günaydın,

sayın dgdizayn excelde bir cok seyi formülle yapmak mümkün.
yalnız isteğinizi tam olarak örnek bir excel dosyasında gösterirseniz geri dönüş daha çabuk olacaktır.

siz getirdiğiniz 5 sayıdan sonuncusunun mu 100'e tamamlanacak şekilde değişmesini istiyorsunuz?

dosyanız ektedir
formülü inceleyiniz son sayının değişimi baz alınmıstır. eğer satır sayısı artar ya da azalırsa satır sayısı kadar c1 deki değeri değiştiriniz.

EĞER(MOD(SATIR();$C$1)=0;100-TOPLA($A$1:$A$3);0)

Ekli dosyalar

dosyanız ektedir
formülü inceleyiniz son sayının değişimi baz alınmıstır. eğer satır sayısı artar ya da azalırsa satır sayısı kadar c1 deki değeri değiştiriniz.

EĞER(MOD(SATIR();$C$1)=0;100-TOPLA($A$1:$A$3);0)

çok teşekkür ederim tam istediğim gibi fakat şöyle birşey yapabilir miyiz.
Mesela
A
1 24,37
2 22,45
3 26,25
4 23,25

Burada 1,2,3 le oynama yapabılıyoruz ama A4 te formul yazıldıgı icin a4 te oynayamıyoruz. Mesela A4 ede değer girsek otomatik olarak 1de 2 de veya 3 te oynama yapabılırmı. İlla bir yer sabitmi olacak

tabikide aynı formülü uygulayabilirsiniz içiçe eğer değerleriyle yapılabilir.
su an biraz yogunum en kısa sürede yapmaya calıscam fakat forumda mutlaka arama yapın soru sormadan önce ve sorularınız örnek dosyayla lütfen destekleyin

kolay gelsin

Gece sabaha kadar inan cok aradım konuları bulamadım. ZAten yeniyim ben excelde eger hazırlayabilirsen inan cok minnet duyarız. Cok tesekkur ederim simdiden emekleriniz icin

estagfirullah ne minneti

bilgi paylaştıkça çoğalır bende yeni yeni formülleri yazabilmeye basladım bu site sayesinde

sana tavsiyem excel dershanesi ve escel için örnek uygulamar bölümlerini mutlaka ziyaret et

kolay gelsin

sayın dgdizayn;

tam olarak hangi değeri istediğiniz belli olmadıgı icin sınırlı excel bilgimle dört ayrı tablo yapmak zorunda kaldım

umarım isinizi görür
tek bir sütunda yapılması zor en azından benim icin

dosyanız ektedir

Ekli dosyalar

merhaba,

dosya ekliyorum. 2 .sayfayı kontrol ediniz. yardımcı sütun kullanılmıstır.
a2:a5 arasında hangi hücreye veri girilmeyecekse b2:b5 arasında otomatik 100 e tamamlanacaktır.

kolay gelsin

Ekli dosyalar

Hocam teşekkürler emeğiniz için. Şimdi bir dosya hazırladım eğer buna göre ayarlarsak inan çok süper olur. Şimdi o formülleri sadece toplama yapsak. Yani toplamı hiç ellemeyelim toplam hep 100 olsun. Ama içerideki sayılarda hiç formül olması onlara müdahale edelim.

22,47 24,74 26,46 26,33 100

Bu 4 sayıda formül olmasın. Mesela 26,33 ü 27,33 yaparsak 26,46 25,46 olsunki otomatik sonuç hep 100 olsun. İnş anlatabilmişimdir.

Ekli dosyalar

Hocam teşekkürler emeğiniz için. Şimdi bir dosya hazırladım eğer buna göre ayarlarsak inan çok süper olur. Şimdi o formülleri sadece toplama yapsak. Yani toplamı hiç ellemeyelim toplam hep 100 olsun. Ama içerideki sayılarda hiç formül olması onlara müdahale edelim.

22,47 24,74 26,46 26,33 100

Bu 4 sayıda formül olmasın. Mesela 26,33 ü 27,33 yaparsak 26,46 25,46 olsunki otomatik sonuç hep 100 olsun. İnş anlatabilmişimdir.

.

Dosyanız ekte.

Konu için bakınız:

Solver-addin-ÇÖzÜcÜ Eklentİsİ Uygulamalari

.

Ekli dosyalar

merhaba,

sayın dgdizayn istediginiz seyi hücreye formül yazmadan değiştirme işlemini en azından formülle yapamayız

ya yardımcı sütun kullanacaksınız ya da makro veya Yurttaş Hocamızın gösterdigi yöntemi.

Yurttas arkadasım tskler ama istedigim tam bu degil yada ben yapamadım. Cunku degerleri gırdıkce sadece toplam degısıyor.

bogazincocugu arkadasım tesekkurler yine ugrastıgın icin. Ben pek anlamam makro fılan ama oyle formul olsaydı ınan super olurdu

Yurttas arkadasım tskler ama istedigim tam bu degil yada ben yapamadım. Cunku degerleri gırdıkce sadece toplam degısıyor.

bogazincocugu arkadasım tesekkurler yine ugrastıgın icin. Ben pek anlamam makro fılan ama oyle formul olsaydı ınan super olurdu

.

Toplam değimiyor.

Hücrelerdeki rakamları değiştirin ve solver'ı çalıştırın, bakalım ne oluyor?

Verdiğim konuyu incelemeden, hemen peşin hükümle, toplam değişiyor diyorsunuz?

Önce verdiğim konuyu inceleyin. Ya da en kestirmesi solver'ı nasıl çalıştıracağınızı öğrenin.

Bu yöntemle bütün hücreleriniz değişken ve toplamları sonuçta 100 oluyor.

Eğer bazı hücreleri sabit tutmak, bazılarının değişmesini isterseniz onu da bu sistem de yapmak mümkün.

.

.

merhaba,

sayın dgdizayn istediginiz seyi hücreye formül yazmadan değiştirme işlemini en azından formülle yapamayız

ya yardımcı sütun kullanacaksınız ya da makro veya Yurttaş Hocamızın gösterdigi yöntemi.

Hocam cok tesekkur ediyorum. Senin yaptıgın tabloyu gelistirdim cok super oldu. Ellerinize saglık

Geri