• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ortalama hesaplama

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
merhaba. benim merak ettiğim bir şey var. excelde bir tablo hazırlıyorum. not ortalaması hesaplamak için. dönemlere ayırıcam ve her dönem için ders isimleri girilip yan sütuna not değeri girilecek ve her dönem için yarı yıl ve altında genel not ortalaması yazacak. fakat bir dönem alınan bir dersten atıyorum 2 alınmış bir sonraki dönem tekrar o ders alınmış ve 3 alınmış genel ortalama hesaplanırken aynı dersten iki tane oluyor ve ortalama yanlış çıkıyor. bunu önlemek için o dersin ortalaması düşük olanın ortalmaya otomatikman alınmamasını sağlayabilirmiyim? umarım anlatabilmişimdir, yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba,

Örnek dosya eklermisiniz..

bi tane hazırlamaya çalıştım. tabi o formüllerle dediğim iş olmaz sanırım ama mantık olarak anlatmak istedim.

çok teşekkürler. dört dörtlük olmuş. formülleri inceleyip anlamaya çalışacağım.

espiyonajl hocam son bir şey soracağım: dönem sayısı ikiden fazla olduğu zaman formülleri nasıl işleteceğiz denedim ama başaramadım. düzeltmeye çalıştığım dosyayı ekledim son olarak bi yol gösterirsen sevinirim.

espiyonajl hocam son bir şey soracağım: dönem sayısı ikiden fazla olduğu zaman formülleri nasıl işleteceğiz denedim ama başaramadım. düzeltmeye çalıştığım dosyayı ekledim son olarak bi yol gösterirsen sevinirim.

Dosyanız ektedir.

.

ortalama vade-gün-fiyat

ben çok kullanırım.
belki senin de işine yarar.
stilde güzel yaptığı işte..........

espiyonajl ve cemosal ikinizede çok teşekkür ederim yardimlarınız için.

umarım bu yazdıklarımı bir an önce görürsünüz çünkü gerçekten yardıma ihtiyacm var

Sayın semaeylulcaglar

Sorunuzu yeni bir başlık altında, dosya ile destekleyerek sorunuz.

.

Geri