• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Okul Veri İstatistiği

Excel Vers. ve Dili
Tr 2019
Selâmün aleyküm hocalarım hayırlı cumalar elimde yüklemiş olduğum excel dosyasında tüm türkiye okullarından gelen ders ve spor verileri istatistiği bulunmaktadır. Benim isteğim üçüncü sayfa da bulunan iller sayfası pasta dilimi Sabit kalarak ders ve spor sayfasında bulunan aynı il için ders ve spor pasta dilimi grafiği oluşturmak istiyorum. (listede bulunan tüm iller için ayrı ayrı sayfa da veya excel çalışma kitabında pasta dilimi grafiği oluşturmak istiyorum.) (Lütfen kişilerin yaşına takılı kalmayın.) Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim

Selâmün aleyküm hocalarım hayırlı cumalar elimde yüklemiş olduğum excel dosyasında tüm türkiye okullarından gelen ders ve spor verileri istatistiği bulunmaktadır. Benim isteğim üçüncü sayfa da bulunan iller sayfası pasta dilimi Sabit kalarak ders ve spor sayfasında bulunan aynı il için ders ve spor pasta dilimi grafiği oluşturmak istiyorum. (listede bulunan tüm iller için ayrı ayrı sayfa da veya excel çalışma kitabında pasta dilimi grafiği oluşturmak istiyorum.) (Lütfen kişilerin yaşına takılı kalmayın.) Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim

Excel dosyasında yaşı yanlış olanlar düzeltildi bu örnek dosyayı indiriniz kolay gelsin

.

Merhaba.

Bazı noktaları açıklığa kavuşturmak amacıyla:

1. Her İl için (Kaç il varsa) ayrı ayrı sayfa yapmak; hem yapacak arkadaş açısından, hem de Excel açısından yazık olmaz mı?

2. Personel sayısı mı? Öğrenci sayısı mı? Verilerdeki başlıklar uyumlu olmalı. Personel ise, personel, öğrenci ise öğrenci.

.

.

Merhaba.

Bazı noktaları açıklığa kavuşturmak amacıyla:

1. Her İl için (Kaç il varsa) ayrı ayrı sayfa yapmak; hem yapacak arkadaş açısından, hem de Excel açısından yazık olmaz mı?

2. Personel sayısı mı? Öğrenci sayısı mı? Verilerdeki başlıklar uyumlu olmalı. Personel ise, personel, öğrenci ise öğrenci.

.

1.sorunuzun cevabı : her il için ben ayrı ayrı excel çalışma sayfası yaparak o ile gönderiyorum ve sunum zamanı her il için sunum yapıp çıktı veya her ilin dijitalini görevlisine veriyorum.
Amacım tek tek uğraşmamak arkadaşlar ile saatlerce bazen 1-2 gün uğraşıyoruz.

2.sorunuzun cevabı: başlıklar hatalı olmuş olabilir hepsi öğrenci olarak kabul edersek memnun olurum ilginiz için teşekkür ederim yanlışım için özür dilerim

.

Dosyanız burada

İLLER sayfasını A1 hücresinde yer Veri Doğrulama ile ilgili ili seçtikten sonra sayfa olarak kopyalayıp, o sayfaya ilin adını verin.

.

.

Dosyanız burada

İLLER sayfasını A1 hücresinde yer Veri Doğrulama ile ilgili ili seçtikten sonra sayfa olarak kopyalayıp, o sayfaya ilin adını verin.

.

Hocam ilginiz için teşekkür ederim ama ili seçtiğim zaman sadece ders veri grafiği ve spor veri grafiği değişiyor iller sayfası hangi ili seçersek o ilin bilgilerinin gelmesi gerekiyor.

Örneğin batman ilini seçtiğim zaman ders alan öğrenci sayısı, spor testi yapan öğrenci sayısı ve yaş gruplarına göre ayrılmış ders ve spor veri başarılı, başarısız, mazeretli ve bunların pasta dilimi grafikleri de değişmesini mümkün mü ?

.

Ben bu nedenle veri başlıklarınız düzenleyin. Kaldı ki; siz onların verilerini birer hücreden alıyorsunuz. Böylece onlara dokunmadım. Neyin nereden geleceğini ben bilemem. "KATILMADI" mı? "MAZERETLİ" mi gibi verilerinize bir standartlık getirmeniz gerekiyor.

Mevcut duruma göre yeniden düzenledim.

.

Son düzenleme:
.

Ben bu nedenle veri başlıklarınız düzenleyin. Kaldı ki; siz onların verilerini birer hücreden alıyorsunuz. Böylece onlara dokunmadım. Neyin nereden geleceğini ben bilemem. "KATILMADI" mı? "MAZERETLİ" mi gibi verilerinize bir standartlık getirmeniz gerekiyor.

.

İdris Bey yardımlarınız için çok teşekkür ederim bu bile benim çok işimi gördü iş arkadaşlarım ile size çok teşekkür ederiz

.

.

Hocam günaydın affınıza sığınarak bazen okulun bulunduğu il yazan hücreler sadece il adı değil okul adı yani il adından daha farklı birşey gelebiliyor o zaman herşey gidiyor ne yapabilirim.

Hocam birde ders alan öğrenci sayısı ve spor testi yapan öğrenci sayısı hangi ili seçersek sadece o ilin sayısı ekrana gelebilir mı.

Hocam dediğiniz gibi mazeretli olan aslında katılmayan anlamına geliyor o konu için özür dilerim.

.

Merhaba.

1."DERS VERİLERİ" sayfasının "OKULUNBULUNDUĞUİL" sütununun altında okul adı falan yazmıyor. Okul adı nerede yazıyor? Kaldı ki; bu sütunda ne yazıyorsa, onu bu sayfanın AA sütununa tekrarsız olarak alınıyor ve Veri Doğrulama ile bunlardan seçiliyor.

2. Ders alan öğrenci sayısı ve spor testi yapan öğrenci sayısı hangi ili seçersek sadece o ilin sayısı ekrana geliyor.

3. "MAZERETLİ" , "KATILMAYAN" anlamına geliyor diyorsunuz. Bu insan zekasına göre öyle. Bunu Excel'e tanıtmak gerekir. Ya da en kolayı bir sözcük kullanılmalıdır.

Sorularınızdan dosyanızı iyi bilmediğinizi ve eklediğim dosyayı incelemediğinizi görüyorum.

Bir kez daha eklediğim dosyayı incelerseniz iyi olur.

Kolay gelsin.

.

.

Merhaba.

1."DERS VERİLERİ" sayfasının "OKULUNBULUNDUĞUİL" sütununun altında okul adı falan yazmıyor. Okul adı nerede yazıyor? Kaldı ki; bu sütunda ne yazıyorsa, onu bu sayfanın AA sütununa tekrarsız olarak alınıyor ve Veri Doğrulama ile bunlardan seçiliyor.

2. Ders alan öğrenci sayısı ve spor testi yapan öğrenci sayısı hangi ili seçersek sadece o ilin sayısı ekrana geliyor.

3. "MAZERETLİ" , "KATILMAYAN" anlamına geliyor diyorsunuz. Bu insan zekasına göre öyle. Bunu Excel'e tanıtmak gerekir. Ya da en kolayı bir sözcük kullanılmalıdır.

Sorularınızdan dosyanızı iyi bilmediğinizi ve eklediğim dosyayı incelemediğinizi görüyorum.

Bir kez daha eklediğim dosyayı incelerseniz iyi olur.

Kolay gelsin.

.

Idris hocam
Sizden çok çok özür diliyorum biz sizin ilk attığınız excel dosyası ile karıştırmışız...

2. Attığınız bizim işimizi fazlası ile kolayladı.
Bizim tek sorunumuz okulun bulunduğu il sütunundaki illeri elimiz ile değiştirdiğim zaman veya yeni gelen listeyi oraya yapıştırdığım zaman herşey gidiyor..
Okulun bulunduğu il sütununda nasıl değişiklik yapabilirim şimdiden çok teşekkürler.

Geri