• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Okul için ders not hesaplaması

Excel Vers. ve Dili
MİCROSOFT 2003
DİL İNGİLİZCE
Ben şimdi bir okul için program yaptım sınavlarımı toplayıp bölüyor ve karşılığına geçti kaldı yazıyor. Buraya kadar becerdim.

Ama şunu çok düşündüm ama yapamadım. 10 tane ders var ve bu derslerin not ortalamaları a1:a10 hücresinde yer alıyo ve 50nin altındaysa kaldı üstündeyse geçti oluyor renkli olarak. Ama ben b1 hücresine 1 tane dersten geçtiysem
1 dersten geçtin 9 dersten kaldın desin,
2 tane dersten geçtiysem
2 dersten geçtin 8 dersten kaldın diye bir yazı yazmasını istiyorum.

Bu mümkünmü

şimdiden teşekkür ederim....

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
merhaba
öncelikle konu başlığınız form kurallarına uymuyor konu başlığınızı değiştirdin ve bir örnek dosya eklerseniz yardımcı olmaya çalışırım

merhaba
öncelikle konu başlığınız form kurallarına uymuyor konu başlığınızı değiştirdin ve bir örnek dosya eklerseniz yardımcı olmaya çalışırım

kusura bakma formda yeni olduğum için bilmiyordum. örnek ekte sundum. Teşekkür ederim

kusura bakma formda yeni olduğum için bilmiyordum. örnek ekte sundum. Teşekkür ederim

merhaba
A17 Hücresine
Kod:
türkçe =EĞERSAY([COLOR="Red"]L9:L12[/COLOR];"GEÇTİ")&" "&"Dersten Sınıfı Geçtiniz"&" "&EĞERSAY([COLOR="red"]L9:L12[/COLOR];"KALDI")&" "&"Dersten Sınıfta Kaldınız"
Kod:
ingilizce =COUNTIF([COLOR="Red"]L9:L12[/COLOR];"GEÇTİ")&" "&"Dersten Sınıfı Geçtiniz"&" "&COUNTIF([COLOR="red"]L9:L12[/COLOR];"KALDI")&" "&"Dersten Sınıfta Kaldınız"
bu formülü yazın
kırmızı yerleri kendinize göre uyarlayınız

Son düzenleme:
Geri