• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mükerrer kayıtları tümüyle silme nasıl

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Arkadaşlar selamlar,
Bir sütünda bulunan mükerrer kayıtları TÜMÜYLE ( sadece bir tanesini bırakarak değil_ ki bu işlemi zaten verilerden "yinelenenleri kaldır" fonksiyonuda yapmakta, istediğim bu değil ) silecek ve sütünda sadece mükerrer olamayanlar kalacak şekilde temizleyebileceğimiz hatsasız çalışması denenmiş bir makro veya formül nedir. Bilgi veren ve ilgilenen üstadlara şimdiden teşekkürler.

Merhaba,

A sütununa göre verilerin mükerrer olup olmadığını kontrol ettiğimizi varsalım.
B sütununa (başlık satırının 1. satırda olduğunu varsayalım)

=EĞERSAY(A:A;A2)
formülünü yazarız
Sonra B sütununda 1 den büyük değerle sahip olan sütunlar seçilir ve silinir.

Yukarıda gayet net açıkladığımı sanıyorum. makronun mükerrer kayıtların tümünü 1 tanesini bile bırakmadan otomatikman sildiği bir şekilde. Sizin formülde mükerrerlerin 1 tanesi kalıyor ve otomatikman silinmiyor. Benim onları tek tek bulup silmem gerekli ki, bir sütünda bulunan 60 bin kayıtı ben nasıl sileyim hocam. Kısacası bu formül bana pek pratik gelmedi. Aslında ben bir aralar bunu yapan bir makro okumuştum bir yerlerde ama şimdi onu bulamıyorum maalesef. Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir. Yine de ilgine teşekkürler.

Merhaba,

Ben size makro bilmedende ve her şartta ve her dosyaya uygulanabilecek basit bir yöntem önerdim.

Bu yöntemle oturupta tek tek arama yapın demedim ki size. değeri 1 olmayan hücreleri süzdürün dedim.

Süzdürdükten sonra Topluca silebilirsiniz.

İlk görünen satırın numarasına tıklarsınız. Shifte basılı tutarken End tuşana basarsınız, halaa şifte basılı tutarken Aşağı Ok tuşuna basarsanız görünürdeki tüm satırları seçmiş olursunuz, Sağ Klik ve satır sil.

Bu kadar.

Sanırım ben sizi değil, siz beni anlamadınız.

Şimdi bu bilgiler ışığı altında hala makro isterseniz dosyanızın bir örneğini ekleyin buraya.

Yardımcı olan her iki moderatör arkadaşada teşekkürlerimi sunuyorum.

Geri