• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

mükerrer kayıda mükerrer yazdır

3 sutunlu bi excel2003 dosyam var 50000e yakın telefon numarası var. A sutun boş B sutunu numaraların olduğu sutun C ise isimlerin olduğu sutun.

B sutununda çift yakıt arayacak bulursa A sutununda ilgil hücereye numaralardan sadece biri için Mükrerrer yazacak

numaralardan sadece biri derken ne demek istediğinizi tam olarak anlayamadım ancak;
A1 hücresine aşağıdaki formülü yazın. Mükerrer kayıt ise hücrede mükerrer yazacaktır.

Türkçe
Kod:
=EĞER(EĞERSAY($B$1:$B$18;B1)>1;"MÜKERRER";"")

İngilizce
Kod:
=IF(COUNTIF($B$1:$B$18,B1)>1,"MÜKERRER","")

Sanıyorum şöyle: B1 ve B2 aynıysa sizin formül A1 ve A2'ye mükerrer yazdırıyor, arkadaş ise ya A1'de ya da A2'de mükerrer yazmasını istiyor.

=EĞER(EĞERSAY(B$1:B3;B3)=1;MAK(A$1:A2)+1;"") bu formül ile çoğulların ilkine sıra numarası verir.Listede kaç adet tekil olduğunu bulabilirsiniz.

Sorunuzun tam cevabı değil ama belki işinize yarar

A2 hücresindeki formül aşağıdaki gibi olursa, ilk olanlar haricindeki mükerrerlere "Mükerrer" yazar:

=EĞER(EĞERSAY($B$1:$B2;B2)>1;"MÜKERRER";"")

resimde götüldüğü gibi çift kayıtların hepsine mükerrer yazıyor sadee biri hariç. mesela 3 ali var ikisinde mükerrer yazıyo. aynı bu şekil

qdn1t40iajdu5y9gs69p.gif

Ya siz nasıl olmasını istiyordunuz ki?

Bu tabloyu formülsüz olarak, elle olmasınız istediğiniz gibi doldurur musunuz?

Benim formül şöyle sonuç veriyor, siz farklı bir sonuç mu istiyorsunuz?

Ekli dosyalar

3 sutunlu bi excel2003 dosyam var 50000e yakın telefon numarası var. A sutun boş B sutunu numaraların olduğu sutun C ise isimlerin olduğu sutun.

B sutununda çift yakıt arayacak bulursa A sutununda ilgil hücereye numaralardan sadece biri için Mükrerrer yazacak

Arkadaş ilk mesajdan beri anlatmış sadece bir tanesinde Mükerrer yazacak diye, yani üç tane ali varsa bir tanesinde mükerrer yazacak diğerleri boş kalacak.
Değil mi ?

Sn. Zodelha, birde aşağıdaki formülü A2 den itibaren denermisiniz
=EĞER(EĞERSAY(B$2:B2;B2)=1;"MUKERRER";"")

Arkadaş ilk mesajdan beri anlatmış sadece bir tanesinde Mükerrer yazacak diye, yani üç tane ali varsa bir tanesinde mükerrer yazacak diğerleri boş kalacak.
Değil mi ?

Aynı zamanda "çift kayıt var" demiş "üç veya daha fazla kayıt var" dememiş ki:)

Yani sadece 2.'ye mükerrer yazsın, 3 ve sonrakilere yazmasın mı diyorsunuz?

ekte verdiğiniz dosya da denedim oldu.
Sonuçlar ;
5 Ali'den bir tanesinde mükerrer yazıyor
Aliye bir tane var hiç bir şey yazmıyor
2 Bayram'dan bir tanesinde mükerrer yazıyor
4 Cemile'den bir tanesinde
2 deli den bir tanesinde

Bu şekilde gidiyor. İstediğinizde aynı kayıtlardan sadece bir tanesinde mükerrer yazması değilmiydi ? Olmayan nedir ?

Sayın zodehala, belli ki ne istediğinizi tam olarak ifade edemiyorsunuz. Başından beri anladığımıza göre çözümler üretiyoruz. Bir çok alternatif denedik, kabul etmediniz. Allah için, nedir tam olarak istediğiniz, valla çok merak ettim.

Geri