• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Muhasebe Programı Mantığı Nasıl Olmalı?

Excel Vers. ve Dili
2010
Selamün Aleyküm arkadaşlar. Küçük bir işletmemiz var ve müşterilerimiz ile ilgili verilen mal, alınan tutar gibi kayıtları her müşteri ismi için açtığım farklı excel dosyalarında saklıyorum. Fakat yıl sonu kar-zarar oranı veya her aylık giren nakit para akışını bu belgelerden faydalanarak görmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Her dosyayı ilişkilendirmek zorunda mıyım? Ya da siz tecrübeli arkadaşların bildiği farklı muhasebe kaydı tutma yöntemleri var mıdır? Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler..

İşin açığı muhasebe işlerine uzağım ancak, yapacağınız veya temin edeceğiniz programın uzun vadede size yeterli gelmesi çok önemlidir. Çünkü daha sonradan programa yeni bir özellik eklemek programı yeniden yapmaktan zor olmaktadır. Bu sebeple programınızda bulunması gereken özellikleri iş yerinizdeki herkesle görüştükten sonra onlarında fikirlerini alarak ve ilerleyen dönemlerde olabilecek değişiklikleri öngörerek yapmalısınız.

Haklısın evet, ben de aşağı yukarı bir yıldır bu şekilde düşünmekten yeni bir muhasebe kayıt düzenine geçmeye cesaret edemedim.. ^_^ ama bence bir an önce ilerisini fazla düşünmeden bu günkü ihtiyaçları karşılayabilecek bir kayıt düzenini oluşturmalıyım. Yoksa gelişim adına hiç bir ilerleme kaydedemeyeceğiz firma olarak. Ben de bu yüzden tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum. Muhasebe kaydını ne şekilde tutmalıyım şeklinde... Umarım yardım edenler çıkar.. ^_^

Geri