• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Msgbox-Listeleme seçimi-Satırdaki değerler-VisualBasic Hata ekranı vs. Sorunları

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
Merhabalar;

Bir anda bir kaç soruyu sormak istiyorum.

1-Forumunuzdan Ara Bul konusunda bulunan macro kodlarından faydalanarak kendi rehberime dahil ettim.
http://www.excel.web.tr/f48/arama-butonu-ara-bul-t44152/sayfa6.html

Bu konuda Konu sonunda sıkıntımı yazdım ama burdada dile getireyim istedim.
Bu ara bul programında Sheet leri sıralandırıp aradığın veriyi karşına çıkarıyor ve verinin hücre numarasıyla beraber karşına getiriyor.
Hücre numarası benim işime yaramıyor.
Kullandığım excel dosyası Telefon rehberi.
Klasik C sütununda İsimler var
D sütununda numaralar
E sütununda dahili numaralar
F sütununda ise Bölümler var.
Örneğin ben u.L.a.s diye arattığım zaman C sütununda o ismi bulacak listede karşıma getirecek ama u.L.a.s satırının karşısındaki numarayıda dahili no sunuda userformda göstersin istiyorum sonra dilerlerse o isme tıklayıp excelde o satıra yönlensin.
Ara bul daki kodlara göre gösterirseniz sevinirim.

2-Şimdi bu makrolu dosya açık değilken ben başka excel dosyalarımda çalışmalar yapıyorum. e onlar açık oluyor haliyle kapatmıyorum.
Daha sonra bu rehberi açtığımda benim karşıma visual basic hatası çıkarıyor ve end debug işlemi yapmamı istiyor.
Bunu neden yapar?
End diyince rehberi sıkıntısız kullanıyorum ama bu uyarının çıkmasını istemiyorum.Sorun neden olabilir ve nasıl düzeltirim.

3-Bu ara bul programcığında aratıp sonuç bulunca msgbox çıkıyor ve veri bulundu yada aradığınız veri bulunamadı gibi uyarı verdiriyor.
Ben bu userformu ekrana sağa dayalı olarak ayarladım ama bu msgbox ekranın ortasında çıkıyor.ben bu msgbox uda userformun üzerinde çıkmasını istiyorum.
Ama sağ tarafta kalacak userform.

4-Birde bu programcıkta sheetlerin listelendiği hepsini seç ya da seçimi kaldır text alanında ilk 2 sheetin bu text alanında çıkmasını istemiyorum.
geri kalan sheetler görünsün istiyorum.

5-Hepsini seç ya da seçimi kaldır butonlarından hepsini seç i seçmeden ya da listeden bir sheet seçmeden arama yapınca aradığınız kritere uygun veri bulunamadı msgboxı çıkıyor.
ama bunu seçipte arattığım zaman bulamazsa versin istiyorum.
Seçim yapmadan aratırsam seçim yapmadınız gibi uyarı versin istiyorum.

Bu soruları ayrı konu açarak sordum.
Zira farklı sorularımda olduğu için ayrı konu açma gereği hissettim.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim

Saygılar.

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Selam,bahsettiginiz konunun dosyasını açamadım ama isterseniz isme göre sayfadan veri alabileceginiz kod örnegi verebilirim.
isim userformda combobox1 de yazıyorsa
Verilerin bulundugu sayfa data sayfası ise
textboxlara verileri alır.
Private Sub ComboBox1_Change()
Set D = Sheets("DATA").Range("C:C").Find(ComboBox1.Value)
If Not D Is Nothing Then
TextBox1.Text = Sheets("DATA").Range("D" & D.Row)
TextBox2.Text = Sheets("DATA").Range("E" & D.Row)
TextBox3.Text = Sheets("DATA").Range("F" & D.Row)
End If
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Selam
Arkadaşım şu çalıştığın dosyanı bir eklede üzerinde öyle kafa yorulsun.

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
Aslında o ara bul dosyası işte aynısı farkı yok. onun için ekleme gereği duymadım ama yarın yükleyeyim çünkü işyerimdeki pc de şu an.

teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
Dosyayı ekledim arkadaşlar.

kısaca sorularımı aktarayım tekrardan.

1-Resimde görüldüğü üzere açılan userformda Listbox ta sheet isimler sıralanmış.
FIHRIST
AAA BÖLÜMÜ
BBB BÖLÜMÜ
şeklinde

Listbox ta FIHRIST görünsün istemiyorum.Diğer sheet lerin isimleri listbox ta çıksın.

2-Resimde görüldüğü üzere A sütununda Ad soyad
B sütununda numaralar
C sütununda direk numaralar
D sütununda Görev adları var.

Userform da arama yaptığım zaman. benim karşıma çıkan sonuç aşağıdaki resimdeki gibi oluyor
ilk sırada sheet ismi ikinci sırada aradığım verinin hücre(satır sütun no) bilgisi
üçüncü sırada ise ismi çıkıyor.

Ama ben şunu istiyorum.
Tamam sheet çıksın. zaten hangi bölümde olduğunu göstermesini istiyorum.
isim soyisim çıksın
Ama şu hücre bilgisi çıkmasın.
Hücre bilgisi yerine B sütunundaki telefon numarası bilgisi çıksın. mehmet in numarası neyse karşısında o.
ahmetinki neyse o çıksın.

3-Birde arama yaptığım zaman msgbox ile uyarı veriyor. veriler bulundu şeklinde.
ama bu ekranın ortasında çıkıyor.

ben istiyorum ki userformun tam üstünde ortasında çıksın.

Birde yukarıdaki resimde ben sıralama olarak. userformda önce ad soyad yanına telefon numarası yanına bölümü görünsün istiyorum yani sıralama değişecek. ben değiştirdiğim zaman kod hatası veriyor.yanlış birşey yapıyorum. sizler daha iyi bilirsiniz.

Diğer sorularım için resme gerek yok. zaten bu makroyla ilgili değil genel sorular onlar. O sorularımında cevaplarını verirseniz çok müteşekkir olacağım.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
Yardımcı olabilecek bir arkadaş yok mudur?
yanlış anlamayın gereksiz mesaj atarak konu kirliliği yaratmak istemiyorum sadece konuyu biraz up layarak görmeyenler varsa görmesini istiyorum sadece.

Teşekkürler

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
bu dosyayı hatırladım öncelikle bu dosyaya ait excell dosyası bozuk zannediyorum bu arkadaşımız yeni bir excel dosyası oluşturup bundaki bütün bilgileri ve nesneleri aktarırsa yapılan işlemlerden netice alınacağını umuyorum

Excel Vers. ve Dili
ofis 2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-07-2025
Selam,bahsettiginiz konunun dosyasını açamadım ama isterseniz isme göre sayfadan veri alabileceginiz kod örnegi verebilirim.
isim userformda combobox1 de yazıyorsa
Verilerin bulundugu sayfa data sayfası ise
textboxlara verileri alır.
Emrah Bey,
Bu bahsettiğiniz kod çalışması bir örnekte gösterebilir misiniz?
Selamlar.