Merhabalar;
Bir anda bir kaç soruyu sormak istiyorum.
1-Forumunuzdan Ara Bul konusunda bulunan macro kodlarından faydalanarak kendi rehberime dahil ettim.
http://www.excel.web.tr/f48/arama-butonu-ara-bul-t44152/sayfa6.html
Bu konuda Konu sonunda sıkıntımı yazdım ama burdada dile getireyim istedim.
Bu ara bul programında Sheet leri sıralandırıp aradığın veriyi karşına çıkarıyor ve verinin hücre numarasıyla beraber karşına getiriyor.
Hücre numarası benim işime yaramıyor.
Kullandığım excel dosyası Telefon rehberi.
Klasik C sütununda İsimler var
D sütununda numaralar
E sütununda dahili numaralar
F sütununda ise Bölümler var.
Örneğin ben u.L.a.s diye arattığım zaman C sütununda o ismi bulacak listede karşıma getirecek ama u.L.a.s satırının karşısındaki numarayıda dahili no sunuda userformda göstersin istiyorum sonra dilerlerse o isme tıklayıp excelde o satıra yönlensin.
Ara bul daki kodlara göre gösterirseniz sevinirim.
2-Şimdi bu makrolu dosya açık değilken ben başka excel dosyalarımda çalışmalar yapıyorum. e onlar açık oluyor haliyle kapatmıyorum.
Daha sonra bu rehberi açtığımda benim karşıma visual basic hatası çıkarıyor ve end debug işlemi yapmamı istiyor.
Bunu neden yapar?
End diyince rehberi sıkıntısız kullanıyorum ama bu uyarının çıkmasını istemiyorum.Sorun neden olabilir ve nasıl düzeltirim.
3-Bu ara bul programcığında aratıp sonuç bulunca msgbox çıkıyor ve veri bulundu yada aradığınız veri bulunamadı gibi uyarı verdiriyor.
Ben bu userformu ekrana sağa dayalı olarak ayarladım ama bu msgbox ekranın ortasında çıkıyor.ben bu msgbox uda userformun üzerinde çıkmasını istiyorum.
Ama sağ tarafta kalacak userform.
4-Birde bu programcıkta sheetlerin listelendiği hepsini seç ya da seçimi kaldır text alanında ilk 2 sheetin bu text alanında çıkmasını istemiyorum.
geri kalan sheetler görünsün istiyorum.
5-Hepsini seç ya da seçimi kaldır butonlarından hepsini seç i seçmeden ya da listeden bir sheet seçmeden arama yapınca aradığınız kritere uygun veri bulunamadı msgboxı çıkıyor.
ama bunu seçipte arattığım zaman bulamazsa versin istiyorum.
Seçim yapmadan aratırsam seçim yapmadınız gibi uyarı versin istiyorum.
Bu soruları ayrı konu açarak sordum.
Zira farklı sorularımda olduğu için ayrı konu açma gereği hissettim.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim
Saygılar.
Bir anda bir kaç soruyu sormak istiyorum.
1-Forumunuzdan Ara Bul konusunda bulunan macro kodlarından faydalanarak kendi rehberime dahil ettim.
http://www.excel.web.tr/f48/arama-butonu-ara-bul-t44152/sayfa6.html
Bu konuda Konu sonunda sıkıntımı yazdım ama burdada dile getireyim istedim.
Bu ara bul programında Sheet leri sıralandırıp aradığın veriyi karşına çıkarıyor ve verinin hücre numarasıyla beraber karşına getiriyor.
Hücre numarası benim işime yaramıyor.
Kullandığım excel dosyası Telefon rehberi.
Klasik C sütununda İsimler var
D sütununda numaralar
E sütununda dahili numaralar
F sütununda ise Bölümler var.
Örneğin ben u.L.a.s diye arattığım zaman C sütununda o ismi bulacak listede karşıma getirecek ama u.L.a.s satırının karşısındaki numarayıda dahili no sunuda userformda göstersin istiyorum sonra dilerlerse o isme tıklayıp excelde o satıra yönlensin.
Ara bul daki kodlara göre gösterirseniz sevinirim.
2-Şimdi bu makrolu dosya açık değilken ben başka excel dosyalarımda çalışmalar yapıyorum. e onlar açık oluyor haliyle kapatmıyorum.
Daha sonra bu rehberi açtığımda benim karşıma visual basic hatası çıkarıyor ve end debug işlemi yapmamı istiyor.
Bunu neden yapar?
End diyince rehberi sıkıntısız kullanıyorum ama bu uyarının çıkmasını istemiyorum.Sorun neden olabilir ve nasıl düzeltirim.
3-Bu ara bul programcığında aratıp sonuç bulunca msgbox çıkıyor ve veri bulundu yada aradığınız veri bulunamadı gibi uyarı verdiriyor.
Ben bu userformu ekrana sağa dayalı olarak ayarladım ama bu msgbox ekranın ortasında çıkıyor.ben bu msgbox uda userformun üzerinde çıkmasını istiyorum.
Ama sağ tarafta kalacak userform.
4-Birde bu programcıkta sheetlerin listelendiği hepsini seç ya da seçimi kaldır text alanında ilk 2 sheetin bu text alanında çıkmasını istemiyorum.
geri kalan sheetler görünsün istiyorum.
5-Hepsini seç ya da seçimi kaldır butonlarından hepsini seç i seçmeden ya da listeden bir sheet seçmeden arama yapınca aradığınız kritere uygun veri bulunamadı msgboxı çıkıyor.
ama bunu seçipte arattığım zaman bulamazsa versin istiyorum.
Seçim yapmadan aratırsam seçim yapmadınız gibi uyarı versin istiyorum.
Bu soruları ayrı konu açarak sordum.
Zira farklı sorularımda olduğu için ayrı konu açma gereği hissettim.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim
Saygılar.