Msdatagrid, Msflexgrid, Mshflexgrid ve richtext register sorunu

Excel Vers. ve Dili
excel2003 türkçe
Herkese selam.
Benim sorunum adı geçen ocx dosyalarını register edememem. regsvr32 ile yapıyorum başarılı diyor ancak vbada userform üzerine eklemeye çalışınca "The control could not be created because it is not properly licenced." diye hata veriyor.

Msdatagrid, Msflexgrid ve Mshflexgrid nesnelerini bir türlü çalıştıramadım. Defalarca register / unregister yapmama ve hatta silip yeniden indirip yüklememe rağmen olmadı.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Bu hata; belirttiğiniz activex denetimlerinin CLSID'lerinin registry'deki compatibility (uyumluluk) ayarları ile alakalıdır ...

Normal yollardan, HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Activex Compatibility keyinin altında tüm activex'lerin kullanım bilgilerine erişebilirsiniz .. Ama, herbir Activex'in CLSID değerini burada bulmak ve Compatibility Flags değerini değiştirmek zaman alıcı ve sıkıcı bir işlem olabilir ..

Ama aşağıda linkini vereceğim programı indirirseniz, tüm activex'leri listeleyip, bunların kullanılabilirliğini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz ...

ActiveX Compatibility Manager v1.00

Örneğin, MSFlexGrid'i etkinleştirmek istiyorsanız, programı açın ...File Desctiption'a göre sıralatın ve MSFlexGrid'i bulun ... Muhtemelen sizin bilgisayarınızda, Status'u, "Disabled" konumundadır ... Sağ mouse tuşuna basın ve "Enable Selected Items" komutunu verin ... Hayırlı uğurlu olsun artık FlexGrid'i kullanabilirsiniz ...

...

Excel Vers. ve Dili
excel2003 türkçe
cevap için teşekkürler. fakat msflxgrid nesnesi programda görünmüyor.:frown:
ne var ne yok hepsini enable yaptım yine olmadı.:dusun:

Excel Vers. ve Dili
windows/system32 dizininin altında msflxgrd.ocx dosyası var mı? ve bu dosyanın registry kaydını yaptınız mı?

...

Excel Vers. ve Dili
excel2003 türkçe
evet var. zaten daha yukarıda da yazmıştım. var register ettim defalrca register unregister ve hatta silip yeniden indirdim. olmadı birtürlü.
atladığım nokta neresi bulamadım.

Excel Vers. ve Dili
Size verdiğim linkteki programda, menüden Edit->Find komutunu verin. Aranan sözcüğe, "Flex" yazın ... İçeriğinde "Flex" geçen her anahtarı size getirecektir...

NOt: Belki yararı olur ... Aşağıdaki bilgiler benim bilgisayarımdaki MsFlexGrid anahtarına ait görüntüdür ...

{6262D3A0-531B-11CF-91F6-C2863C385E30}
Enabled
MSFlexGrid
Microsoft Corporation
Microsoft FlexGrid Control
6.00.8418
MSFlexGridLib.MSFlexGrid.1
Yes
C:\WINDOWS\system32\Msflxgrd.ocx
16.04.2009 16:21:28

.

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
Sayın Pazarçevirdi üstadın yanında bize söz söylemek düşmez ama;Damdan düşenin halinden yine damdan düşen anlar misali bir zamanlar benim de başıma gelmişti.

Eğer işletim sisteminiz Win.Vista ise;Oturum açtığınız kullanıcı gerekli ayrıcalıklara sahip olmayabilir. Kullanıcı Hesabı Denetimini kaldırarak ve yönetici olarak oturum açıp: regsvr32 c:\windows\system32\xxxxx.ocx şeklinde denemenizi öneririm.

Saygılar.