• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

metinden kelime alma

Excel Vers. ve Dili
excel- 2003 Türkçe
Kolay gelsin arkadaşlar. Formu araştırdım ama benzer bir örnek bulamadım. Benim istediğim cümle içindeki kelimenin yeri değişken. Yani sağdan yada soldan aynı yerde değil. Ama kelime aynı bunun için formül değil de kod yazılabilir mi

örnek vercek olursam. A sutunundaki veriler içinde 'Kalem' kelimesini B sutununa almak istiyorum.

Kolay gelsin arkadaşlar. Formu araştırdım ama benzer bir örnek bulamadım. Benim istediğim cümle içindeki kelimenin yeri değişken. Yani sağdan yada soldan aynı yerde değil. Ama kelime aynı bunun için formül değil de kod yazılabilir mi

örnek vercek olursam. A sutunundaki veriler içinde 'Kalem' kelimesini B sutununa almak istiyorum.

Merhaba
Benzer örnek için MBUL fonksiyon örneklerini inceleyiniz.
MBUL'acak sonra PARÇAAL'acaksınız.

Merhaba,

Aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.

Kod:
=EĞER(ESAYIYSA(MBUL("Kalem";A1;1));PARÇAAL(A1;MBUL("Kalem";A1;1);UZUNLUK("Kalem"));"")

Sayın Korhan Ayhan Bey bu aranan kelime sadece kalem değilde farklı farklı kelimeler olsaydı örn: kalem, silgi, makas, defter gibi liste daha da uzaya bilir bu durumda nasıl formul yazılmalı veya kod teşekkür ederim...

Sayın Korhan Ayhan Bey bu aranan kelime sadece kalem değilde farklı farklı kelimeler olsaydı örn: kalem, silgi, makas, defter gibi liste daha da uzaya bilir bu durumda nasıl formul yazılmalı veya kod teşekkür ederim...[/QUOTE]

Ya her kelime için ayrı formül yazacaksınız ya da A sütununda cümleniz varsa B sütununa aradığınız kelimeyi yazacaksınız ve yukardaki formülde "kalem" yerine örneğin B1 yazacaksınız.

Kod:
=EĞER(ESAYIYSA(MBUL(B1;A1;1));PARÇAAL(A1;MBUL(B1;A1;1);UZUNLUK(B1));"")

gibi.

teşekkür

YUSUF44 cevabın için teşekkür ederim yalnız aradığım sonucu tam karşılamadı ben farklı bir çözüm buldum. metin içinde bulmak istediğim kelimeleri ayrı yere yazarak liste yaptım formüldeki aranacak kelime (B1 hücresi) yerine liste ismini yazdığımda tam istediğim sonuç çıktı ortaya

Geri