• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Metin belgesinden excell tabloya veri alma

Excel Vers. ve Dili
2003-2007-2010 türkçe
Arkadaşlar merhaba
1 haftadır kendi başıma bir şeyler yapmaya çalıştım ama her seferinde bir yerde takıldım. Vakitli bir iş olduğu içinde konunun uzmanlarına danışayım dedim. Ekte 2 tane dosyam var. Tablomun olduğu dosya excell, metinlerin olduğu dosyam Dxdiag(2).txt.... txt olan dosyada bilgisayarın özelliklerini gösteren bilgiler var. Bu metin dosyasından hazırlamış olduğum tabloda ilgili yerlerine kaydedilmesini istiyorum. Ancak bir problemim var mesela
Memory: 3072MB RAM yazan kısmın tabloda ki RAM başlığı altında 3 GB yazmasını istiyorum. Yani öyle bir kod olması lazım ki txt dosyasının içerisinde Memory ' i arayacak 3072 kısmını alacak ve bunu 3 GB olarak tablodaki yerine yazacak. Memory haricinde Processor: (işlemci), Display Memory: (Ekran kartı hafızası), Card name: (Ekran kartı adı) gibi başka terimlerde var. Yani biraz karmaşık bir durum var başka bir yöntemide varsa o da olur ben böyle bir mantıkla düşündüm. Mesela metin dosyasının içerisinde ki verileri excellde bir sayfayada kopyalattırıp oradanda işlem yaptırtılabilir. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar inşallah olma olasılığı vardır işlerimi çok kolaylaştıracak yoksa bütün bilgisayarların özelliklerini tek tek tabloya el ile yazacağım binlerce bilgisayar var. Kalın sağlıcakla

Ekli dosyalar

Merhaba.

Kod oluşturacak arkadaşlara fikir verir düşüncesiyle,
formül kullanarak BRN adlı sayfayı oluşturdum.

Ekteki belgede BRN adlı sayfaya bakınız.
.

Ekli dosyalar

Ömer bey cevabınız için teşekkür ederim. BRN sekmesindeki A sütununda bulunan veriler satır sırası olarak değişebiliyor yani bir txt dosyasından kopyala yapıştır yaptığımızda kopyaladığımız veri 100 satır ise başka bir txt dosyasında ki veri 150 satır oluyor. Veriler başlık olarak aynı hepsinde ancak satır başlarındaki boşlukların sayısı artabiliyorda düşebiliyorda. Karışık bir cümle kurdum inşallah açıklayıcı olmuşumdur.

Tekrar merhaba.

Eklediğim örnek belgede, C1:J1 aralığına yazılan aranan değerler için,
arama yapılan alan A sütununun tamamı ($A:$A) zaten,
yani txt belgesinin kaç satırlık yer tutacağının bir önemi yok.

C1:J1 aralığına yazılan aranan değerler doğru yazıldığı sürece sorun olmaması gerekir.

İsterseniz bir de şöyle deneyin;
-- A sütununa veriyi yapıştırın,
-- Z1 hücresine aşağıdaki ilk formülü uygulayın ve örneğin 1000 satıra kopyalayın,
-- C1 hücresine de ikinci formülü (formülde Z sütununa uygulamanızı önerdiğim
KIRP işlemi nedeniyle "*"&C$1&"*" yerine C$1&"*" şeklinde küçük değişiklik var)
uygulayıp sağ tarafa doğru kopyalayın,
-- Formülün asıl işlem yapan kısmı aranan değerin kaçıncı satırda olduğunu belirleyen KAÇINCI(C$1&"*";$Z:$Z;0) kısmıdır.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"]=KIRP(A1)
=KIRP(PARÇAAL(İNDİS($Z:$Z;[COLOR="blue"][B]KAÇINCI(C$1&"*";$Z:$Z;0)[/B][/COLOR];0);BUL(":";İNDİS($Z:$Z;KAÇINCI(C$1&"*";$Z:$Z;0);0);1)+1;255))[/FONT]

Ömer bey teşekkür ederim verdiğiniz bilgileri harmanlayarak bir tablo oluşturdum. İşimi gördü emekleriniz için teşekkürler. İyi günler

Teşekkürler. ANKARA / İSTANBUL ' a da selam olsun :)

Geri