• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mesailer ile ilgili zaman toplamları bazıları ##### görünüyor

Excel Vers. ve Dili
Türkçe Excel 2016
Merhaba;
Mesailer için bir tablo hazırladım. işe başlama saati 08:30 bunu en üstte bir hücreye yazdım geç gelenleri gösteriyor ama erken gelenler olunca #### uyarısı geliyor birde tablo haftalık olduğu için gün gün hesaplıyor ama hafta sonu toplamaya gelince bir gün erken gelmiş diğer günler geç kalmışsa bile #### değerini gösteriyor. Takıldım. toplamlarda da aynı şekilde toplam geç kalmasını nasıl gösterebilirim.
Örnek tablo ektedir.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Sayın üstadlar yok mu yardım edecek kimse saat 3e kadar çözmem gerekiyor kaç tane şey denedim takıldım kaldım. lütfen yardım

saat fark formulunu yaparken asagıdaki formule gore yaparsan sorunun ortadan kalkacaktır kolay gelsin
=eğer(B17-$E$1>0;b17-$e$1;"")

Sayın parametre;
diğer örneklerden bu formülü buldum ve kısa vadede sorunu çözdüm. amcal buda örnek 08:25 de gelen bir personelin 08:30 normal iş başı saati olduğunda ki sorunu çözmüyor sadece boş geçiyor. yani erken geldiğine dair farkı koymuyor
örnek B8-E1 durumunda 2 dakika önce gelmiş personel ama orası boş kalıyor nasıl çözülebilir bir mantıkta kuramadım aslında

Sayın parametre;
diğer örneklerden bu formülü buldum ve kısa vadede sorunu çözdüm. amcal buda örnek 08:25 de gelen bir personelin 08:30 normal iş başı saati olduğunda ki sorunu çözmüyor sadece boş geçiyor. yani erken geldiğine dair farkı koymuyor
örnek B8-E1 durumunda 2 dakika önce gelmiş personel ama orası boş kalıyor nasıl çözülebilir bir mantıkta kuramadım aslında

iki uç dakika once gelmesi ile ne yapmak istiyorsunuz orası karanlıkta kaldı .yani toplam çalısma saatine goremi işlem olacak yoksa mesai olarakmı islenecek sorunun biraz daha acıklanırsa iyi olacaktır.
sorun erken geldigini ifade etmekse eğer

=eğer(B17-$E$1>0;b17-$e$1;-1*(B17-$E$1)&"saat erken geldi")
yada
eğer(B17-$E$1>0;b17-$e$1"-"&METNEÇEVİR(-1*(B17-$E$1));"ss:dd"))

Son düzenleme:
Geri