• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mazot takibi ve bilanço hesaplama

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2010 Professional Türkçe
Merhaba arkadaşlar bende bu foruma yeni üye oldum ve işim için yararlı bir site olur diye düşündüm.

Ben hemen soruma geçeyim çünkü bu sorunu hemen çözmem gerekiyor :)
Ekte verdiğim dosyada mazot takibi için bir tablo oluşturdum fakat formülleri bir türlü ayarlayamadım :( pek excel bilmiyorum :(

Tabloda mazot litresini ve aracın yapmış olduğu kilometreyi girince alınan mazotun tl cinsinden tutarı ve yüzde kaç mazot yakmış olduğunu hesaplamaya çalıştım ama yapamadım maalesef yardımcı olur musunuz?

Ancak şu an için bir bilanço hesaplama tablosu oluşturmuş değilim ilerleyen günlerde onu da yapmaya çalışıcam

Ekli dosyalar

Dostum Selam,
Foruma hoş geldin.

Ekte gönderdiğin dosyada eksik var yada ben anlayamadım. Sen yapmak istediğin hesaplamanın mantığını söylersen , bunu Excel'e dökebiliriz.Şu şekilde bir örnek verebilir misin?

" Araç litresi 4 Tl'den 56 litre mazot aldı. Toplam 300 km yol giderek 15 litre mazot yaktı. Yaktığı mazotun toplam tutarı 60tl ve mazotun %26sını yaktı. "

Evet aynen demek istediğim oydu. Fakat sonradan mazot fiyatı değişirse bunu güncelleme imkanımız olur mu?

Ekte verdiğim dosyada bazı değişiklikler yaptım. Bu verilen dosyaya bakabilir misiniz rica etsem?

Ekli dosyalar

Emeğiniz için teşekkürler ancak yüzde hesaplamalarda sorun var gibi geldi bana. Alınan mazot litresini düşürdükçe yakılan mazot yüzde olarak artması garip geldi bana. Mazot litrelerini değiştirince yakılan mazot tl cinsinden hücrelerinde bir değişiklik olmuyor. Bir de bir aracın kilometrede 1.65 TL mazot yaktığını var sayarsak bunun yüzde ve TL hesaplamalarına bir etkisi olur mu?

bende aracıma buna benzer takip sistemi arıyordum çalışmalarınızdan dolayı teşekkürler

Geri