• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

matematiksel işlemi tersinden yapmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bkocum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Ekli dosyada açıklama yapılan hücredeki değerler dışardan girilip ilk başta benim veri olarak yazdıklarım hesap edilebilir mi? Herhalde ilk sorum ilk mesajım yardımlarınızı esirgemeyin lütfen.

Ekli dosyalar

2003 formatında eklersen
Cevap alma olasılığın artar..

Ekli dosyada açıklama yapılan hücredeki değerler dışardan girilip ilk başta benim veri olarak yazdıklarım hesap edilebilir mi? Herhalde ilk sorum ilk mesajım yardımlarınızı esirgemeyin lütfen.

istediğin gibi oldu yalnız makro kullanarak yaptım zaten başka şekilde de olmaz
makro eğer bilgisayarınd çalışmaz ise
excellde ki makrolar kısmında güvenlik düşük yap o zaman çalışır bende 2003 formatına göre çevirdim

Ekli dosyalar

sayın adsoft, çok teşekkür; daha bakmadım daha sonra daha çok teşekkür

istediğin gibi oldu yalnız makro kullanarak yaptım zaten başka şekilde de olmaz
makro eğer bilgisayarınd çalışmaz ise
excellde ki makrolar kısmında güvenlik düşük yap o zaman çalışır bende 2003 formatına göre çevirdim

sayın adsoft, ilginize çok teşekkür, ancak "brüt" dediğiniz sütunlardaki değerler standart değerler ve ben elimde olan gübreler ile deneme yanılma olarak yaptığım g24 h24 ı24 hücrelerinde ki hesaplama sonucunu, tersten g24 h24 ı24 hücrelerine elle girip yine "brüt" dediğiniz sütunlarda var olan gübrelerden bazılarını (yani elimde olan vs) yine elle girip sonucunu f "miktar" sütunundaki "elimde olan" olarak girdiğim standart gübrelerin miktarlarını bulmak istiyorum, yani;
1 istediğim oran g24 h24 ı24 hücrelerine girilecek
2 elimde var olan standart gübre formülasyonu "brüt" dediğiniz sütunun herhangi bir satırına girilecek
3 2 inci maddenin girilenleri f sütununda "miktar olarak hesap edilecek

teşekkür teşekkür umarım anlatabilmişimdir

Ekli dosyalar

sayın ustalar, ben de bu sayede çok insana yardım etmiş olacağım, yardım lütfen...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri