• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makroya ilave kod

Excel Vers. ve Dili
ofis 2010
Sub kayit()
Sheets("SABLON").Activate: Sheets("SABLON").Range("A2:L2").Copy
satır = [A65536].End(3).Row + 1
With Sheets("ANAGİRİŞ")
satır = .[A65536].End(3).Row + 1: .Activate
.Range("B" & satır).PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone
.Range("A" & satır) = WorksheetFunction.CountIf(.Range("F2:F" & satır), Range("F" & satır)) & "-" & Range("F" & satır)
.Range("Q" & satır) = Month(.Range("C" & satır))
End With
Application.CutCopyMode = False: Sheets("GIRIS").Activate
Sheets("GIRIS").[B2].Activate
End Sub

GIRIS sayfasına girdiğim bilgiler SABLON sayfasına gidip makro ile kaydoluyor. kayıttın sonra GIRIS sayfasındaki H2-I2-J2-K2 hücresine yazdığım değerinde silinmesini istiyorum. yukarıdaki makroya ne gibi ilave kod yapabilirim. teşekkürler

Makronun en sonuna Sheets("GİRİS").Range("H2:K2").Delete ekleyip deneyebilir misiniz

Sayın TegCreative, kodun sonunda Delete yerine ClearContents kullanmak daha doğru olur bence.

Merhaba.

Küçük bir ilave not.

Aşağıdaki kod satırlarının sonuçlarını karşılarına yazdım.

Önce A7:R7 arasını sarı zeminli hale, A8:R8 hücrelerini ise kırmızı zeminli hale getirin ve
Excel sayfasıyla VBA ekranını monitörünüzde aynı anda görebilecek şekilde konulandırıp
VBA ekranında F8 tuşuna aralıklarla basarak, her bir kod satırının yaptığı işlemi izleyin.
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"]Sub FARKLI_SİLMELER()
Range("A7:F7").Clear[COLOR="seagreen"] 'hücre içerikleri ve biçimleri silinir.[/COLOR]
Range("I7:K7").ClearContents[COLOR="seagreen"] 'hücre içerikleri silinir, biçimleri kalır.[/COLOR]
Range("O7:R7").Delete[COLOR="SeaGreen"] 'hücreler silinir ve bir alt satırdaki hücreler yukarı kaydırılır.[/COLOR]
End Sub[/FONT]

hata mesajı veriyor

Makronun en sonuna Sheets("GİRİS").Range("H2:K2").Delete ekleyip deneyebilir misiniz

kayıt makrosundaki end sub' un bir satır üzerine yapıştırdım ama makro hata veriyor. hata olarak .Range("Q" & satır) = Month(.Range("C" & satır)) satırın gösteriyor. çözemedim.

clear ve clearcontents ile yapmanız uygun yada başka bir çözüm olarak döngü tamamlanmadan istediğiniz hücre değerlerini(Value ile) boş atamak("") da çözüm olur.

boş değer atayarak sorun çözülmüştür, teşekkürler

Geri