• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makroda farklı sayfalara kaydetme yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan egeli05
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2013
arkadaşlar eklediğim dosyada müşteri kaydet butonuna bastığımda sayfa yer alan firmalardan hangisini seçtiysem o firmanın satıra siparişi ekleyecek.ALLAH rızası için yardım edin.

Ekli dosyalar

• Sipariş Takip2013 .xlsm
    Sipariş Takip2013 .xlsm
    397.9 KB · Görüntüleme: 21
  • Sipariş Takip2013.jpg
    Sipariş Takip2013.jpg
    21.4 KB · Görüntüleme: 10
arkadaşlar eklediğim dosyada müşteri kaydet butonuna bastığımda sayfa yer alan firmalardan hangisini seçtiysem o firmanın satıra siparişi ekleyecek.ALLAH rızası için yardım edin.

Resimden hiç bir şey anlaşılmıyor ancak
formunu çalıştırınca anladığım textbox kelimesini kırmızı ile yazdığım şekilde Combo olarak düzeltmen gerekir .
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
    Dim Satır As Long
    Satır = Range("A65536").End(3).Row + 1
    If [COLOR="Red"]Combo[/COLOR]Box1.Text = Empty Then
    MsgBox "FİRMA ADI GİRİŞİ YAPINIZ", vbExclamation, "": Exit Sub

.......
.....
......
....
.   End If
    Next
End Sub

Merhaba kardeşim, benim de bir sorum olacak sana ama?
personel bilgilerini tutmayı amaçlayan bir database oluşturmak istiyorum, kendimce bir userform oluşturdum, gerekli kodları yazdım... kısaca şöyle çalışıyor....
kullanıcılar ilk kez userformu açıp bilgileri girecekler sonra, ikinci girecekleri zaman kullanıcı adı kutusuna daha önce belirledikleri rumuzu girip, bilgilerimi getir butonuna basarak daha önce girdiği bütün bilgileri pencerelerde görecek, gerekli düzeltmeleri yapıp o şeklide save edicekler... ben bunu yaptırabildim...
sizden ricam şu, şimdi ben kullanıcıların bu tutulan database' e o listeye ulaşmamalrı için, databese userformun olduğu xls dosyasına değilde dışarıda bir "database.xls" dosyasına kaydetmek istiyorum, hatta bu "database.xls" i de şifre koyup, gizlemek istiyorum... yani kullanıcılar sadece userformu çalıştıracakları xls dosyasını görecekler klasörün içinde?

bu mümkün müdür? nasıl yapılabilir? yardımlarını rica ediyorum...
teşekkürler..

Merhaba kardeşim, benim de bir sorum olacak sana ama?
personel bilgilerini tutmayı amaçlayan bir database oluşturmak istiyorum, kendimce bir userform oluşturdum, gerekli kodları yazdım... kısaca şöyle çalışıyor....
kullanıcılar ilk kez userformu açıp bilgileri girecekler sonra, ikinci girecekleri zaman kullanıcı adı kutusuna daha önce belirledikleri rumuzu girip, bilgilerimi getir butonuna basarak daha önce girdiği bütün bilgileri pencerelerde görecek, gerekli düzeltmeleri yapıp o şeklide save edicekler... ben bunu yaptırabildim...
sizden ricam şu, şimdi ben kullanıcıların bu tutulan database' e o listeye ulaşmamalrı için, databese userformun olduğu xls dosyasına değilde dışarıda bir "database.xls" dosyasına kaydetmek istiyorum, hatta bu "database.xls" i de şifre koyup, gizlemek istiyorum... yani kullanıcılar sadece userformu çalıştıracakları xls dosyasını görecekler klasörün içinde?

bu mümkün müdür? nasıl yapılabilir? yardımlarını rica ediyorum...
teşekkürler..

Forumda benzer bi uygulama gördüm
belki dediğinizi bu şekilde yapabilirsiniz.
http://www.excel.web.tr/f14/hucre-atlatmadan-dioer-sayfada-syralayabilme-t125336/sayfa4.html

Sağolasın, süleyman kardeş... baya faydalı oldu, lakin ben userformu başka bir dosyada databese2i başka bir dosyada tutmaya çalışyorum.. hani bir klasör içinde; Form.xls ve Database.xls dosyaları olacak ama kullanıcılar, klasörde sadece userformu açacakları "Form.xls" dosyasını görecekler? ötekini görünmez yapmak istiyorum... tabi bu sonraki adım, önce userformdaki verileri, dışarıda kapalı hatta gizli bir dosyaya nasıl atarım onu bulmam lazım? :(

Sağolasın, süleyman kardeş... baya faydalı oldu, lakin ben userformu başka bir dosyada databese2i başka bir dosyada tutmaya çalışyorum.. hani bir klasör içinde; Form.xls ve Database.xls dosyaları olacak ama kullanıcılar, klasörde sadece userformu açacakları "Form.xls" dosyasını görecekler? ötekini görünmez yapmak istiyorum... tabi bu sonraki adım, önce userformdaki verileri, dışarıda kapalı hatta gizli bir dosyaya nasıl atarım onu bulmam lazım? :(

Bence bırak sen excel vba ile yapmayı
Geç normal visual basic programına
yap babalar gibi programını; ister gizle ister şifrele sana kalmış gerisi
ve programında exe gibi açılır kullanırsın .

Son düzenleme:
Geri