• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro Yardım

Excel Vers. ve Dili
office 2007 kullanıcısıyım
Arkadaşlar Merhaba;

Excel sayfasında tonaj verileri olan alt alta satırlarda veriler vardır. Bu verileri ortalama 28000 ila 30000 ton kapasiteli tırlara paylaştırmak için makro yazmam gerekiyor.

Yani tek tıklama ile 1. tırın kapasitesini dolduracak kadar veriyi istenilen tonajlardan alıp doldursun. Sonra 2. tır doldursun.

Tırlar 28000 - 30000 tonajlık.

Şimdiden teşekkür ederim.
dosya.web.tr/NjJzlr

Son düzenleme:
Konu başlığını düzeltiniz. Aksi takdirde konu çöpe taşınır.

Konu başlığını düzeltiniz. Aksi takdirde konu çöpe taşınır.
Özel mesajlara cevap vermiyorıum demişsiniz. O zaman bu sitenin amacı ne. Bilgi Paylaştıkça güzel.
Bu arada gerkli düzenlemeyi yaptım.

İlginiz içinde tşk ederim.

Özel mesaj ile yardım taleplerini cevaplamıyorum çünki dosyayı tek başına bitirmek gerekir ama konu açarak yardım talebine bilgisi dahilinde cevap veren çok olur. Bu arada konu başlığınız değişmemiş ayrıca hangi tır a ne kadar yukleme yapılacağı belli değil.

Arkadaşlar Merhaba;

Excel sayfasında tonaj verileri olan alt alta satırlarda veriler vardır. Bu verileri ortalama 28000 ila 30000 ton kapasiteli tırlara paylaştırmak için makro yazmam gerekiyor.

Yani tek tıklama ile 1. tırın kapasitesini dolduracak kadar veriyi istenilen tonajlardan alıp doldursun. Sonra 2. tır doldursun.

Tırlar 28000 - 30000 tonajlık.

Şimdiden teşekkür ederim.
dosya.web.tr/NjJzlr

yaptığın dosyayı http://s8.dosya.tc/ yükle linkini burada paylaş yardım edeyim

http://s8.dosya.tc/server2/tdlh70/Tonaj.xlsx.html

Listede taşların markası ve ocak numarası m3 değerleri ve toplam tonaj verileri var. çok sayıda tır var ve tır kapasiteleri 28000 - 30000 tonajlıdır. Bu liste elimize her geldiğinde ben ayrı ayrı tonaj verilerinden tırları doldurmaya çalışıyorum. İstediğim tonaj verilerini tarayıp kaç tır olacaksa ortalama 28 - 30 ton arası tırları dolduran bir formül veya makro yazmak.

ilginiz için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
arkadaşlar merhaba. makro kaydederek yaptığım bir kod neden çalışmıyor. nerede hata yapıyorum. yapmak istediğim a sutununda virgülleri noktaya çevirmek. kodlarım şunlar :

Columns("A:A").Select
Selection.Replace What:=",", Replacement:=".", LookAt:=xlPart, _
SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, _
ReplaceFormat:=False

Geri