• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mak Fonksiyonu

Excel Vers. ve Dili
2010,2007
Merhaba arkadaşlar exceli yeni öğrenmeye başladım, kendim bir excel tablosundan örnekler yapıyorum ama bir yerde tıkandım bu şekilde çözümünün olup olmadığını bilmiyorum.

Elimde 2 sütun var. 1. sutun sipariş tarihi 2. sütün siparişin müşteriye iletildiği tarih. Yapmak istediğim şey teslimatı en uzun süren ürünün teslimat süresini bulmak. İki tarih arasındaki farkı başka bir sütuna yazdırıp bunların için mak ile seçebiliyorum ama ben her ürün için teslimat sürelerinin göstermeden veya gizlemeden dizi gibi bir işlemi ile bunu yapabilirmiyim?

Teşekkürler

Merhaba,

Forumumuza hoşgeldiniz. Aşağıdaki formülle yardımcı sütun kullanmadan maksimum fark değerine ulaşabilirsiniz.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(MAK(B1:B50-A1:A50))

Korhan Ayhan hoşbulduk ilginiz ve yardımınız için teşekkür ederim, verdiğiniz kod içerisine tam iş günü fonksiyonunu nasıl ekleyebilirim acaba.

Merhaba,

Bir örnek dosya ekleyerek ulaşmak istediğiniz sonucu belirtir misiniz?

Yüklediğim excel dosyasından orders çalışma sayfasındaki Maksimum Teslimat Süresi Hücresinin yanındaki alana eğer shippedDate boş değilse maksimum shippedDate - OrderDate gün farkını tam iş günü olarak bulmak istiyorum.

Teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba,

Biraz uğraştım fakat tek hücrede dizi formülle çözüm üretemedim. Sanırım yardımcı bir sütun kullanmanız gerekecek.

Geri