• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

listenin her sayfasından çıktı alabilirmiyim

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan oRjiN@L
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003
arkadaşlar merhaba
elimde bir liste var ve bunların her satırındaki kişiler için sayfa dökümü almam lazım nasıl yapılır yardım edebilirmisiniz. çok zamanımı alacağa benziyor.
1- öncelikle bu listeye her geçen gün yenileri ekleniyor yıl içerisinde yaklaşık olarak 7-8 bini buluyor.. listenin devamı için bir öncekileri silmeden altına yapıştırarak listeye devam etmem gerekiyor.yani 7000 veya 8000 satırlık bir yıllık arşiv oluşturmam lazım.(şu an 1000 civarında ama altına yapıştırdığımda yenileri içinde çıktı alabilmem lazım.. )
2-veri listesinden şahıs isminin üzerine geldiğimde ilk sütun yani Sıra No kısmına gelip entere bastığımda otomatik olarak çıktı sayfasina geçmesini ve oradanda çıktı almak istiyorum.
3-birde veri listesinde sıralama özelliği vardı ben kopyalarken bozuldu. her sütunun üzerinde yukarıdan aşağıya açılan bir pencere vardı. oradan örneğin doğmu yeri ankara olanları sıralayabiliyordum. veya sayısı 2011 ile başlayanyları veya soyadı çelik olanları sıralıyordu .. o özellik tekrar eklenebilirmi .. aynı şekilde altına
daha sonra yeni isimler ekleyeceğim için (ortalama 7-8000 kişi) yeni isimleride sıralaması lazım....
teşekkür ederim...

hazırladığım sayfayı aşağıdaki linke ekledim
veri sayfasından bilgi alacak kısmı numaralandırdım.

Ekli dosyalar

İşinizi daha kolaylaştıracağını sandığım bir yol izledim .
Veri sayfasının başlıklarını + userformdaki alanların dizilişinin doğruluğunu tetkik eder misiniz?
Sorun yok derseniz devam edeceğim

Soru: Bu kadar kayıt içinde sıra yada ID no çok zor bulunur sanırım. Fikir olarak : kişiyi benzersiz olan TC kimliğinden bulmak en kolay yol ve buradan da baskıya geçmek 3 saniye alır.
Sıra ya da ID in, TC Kimlikten daha benzersiz yanı ve kullanılırlığı nedir ?

dosya güncellendi

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
isimler bana liste halinde geliyor. onun için formatı değiştiremiyorm..yani listeleri ben oluşturmuyorum.. gelen listeleri de altına kopyalarak bir öncekinide silmeden devam ediceem ve yıl sonu arşivleyeceem. gelen listelerde 100-200 falan oluyor belkide daha fazla oluyor.. liste geldiğinde üzerinde değişim yapmam veya düzeltmem daha cok zamanımı alacak.
kişilerin bir kısmında TC numarası veya diğer bilgilerden bir veya birkaç tanesi olmayabiliyor onun için TC yi baz almadım
sıra numarası cok önemli değil satırın üzerinde veya herhangi bir hücresinde entere bastıgımda cıktı sayfasına baglansamda olur.

2007 kullanmadıgım için bakamadım..
yükleyip tekrar dönecem kardeş size ..

eline saglık cok güzel olmuş ama
ben o kadar detaylı istemiyorum
istediğim sade ve basit.
veri sayfası ve çıktı sayfası yani.... sadece iki sayfa

NOT: VERİ SAYFASINDAKİ SÜTUN VE SATIR SAYISI DEĞİŞMEMESİ LAZIM.

bana gelen 200-300 isim listelerini daha önce gelen isimleri listenin sonuna yapıştıracagım ve sıra devam edip gidecek. şimdi benim yapmam gereken:
bana gelen listeden her satırdaki isimden bir sayfa çıktı almak
eklediğim lisetedeki satırın üzerine geldiğimde enterladığımda çıktı sayfasına yönelmesi ve çıktı sayfasında numaralandırdıgım bilgileri veri sayfasından alarak doldurmak.. gerisi cıktı almak zaten
EK OLARAK: veri sayfasının her sütunun üzerine arama kriterini daraltabilmem..ilk mesajımda yazmıştım mesajım aynen şöyle idi

veri listesinde sıralama özelliği vardı ben kopyalarken bozuldu. her sütunun üzerinde yukarıdan aşağıya açılan bir sekme vardı. tıkladıgımda aşagı bir lite oluyodu, oradan örneğin doğmu yeri ankara olanları sıralayabiliyordum. veya sayısı 2011 ile başlayanyları veya soyadı çelik olanları sıralıyordu .. o özellik tekrar eklenebilirmi .. aynı şekilde altına
daha sonra yeni isimler ekleyeceğim için (ortalama 7000 kişi) yeni isimleride sıralaması lazım....

Ekteki dosyayı güncelledim.
Not ediniz ki Veri sayfasında değişiklik yapmadım ancak data sayfası sütun başlıkları ile veri sayfası haneleriniz birbirini tutmuyor. Bu yüzden sizden data sütun başlıkları ile veri sayfasındaki sayılandırmanız, ayrıca formdaki text adlarını karşılaştırmanız ve veri sayfasına düzeltmelere göre yeniden numaralar koymanız gerekli.Bunlar birbirini tutmalı.

Şu an gereksiz detay ; siz data sayfasına veriyi yapıştırdığınız için yok. Formda ID no yanındaki BUL tuşuna basıp veriyi görüntüleyin, düzeltilecekse yapın ve GUNCELLE tuşuna basın. Sonra BASKIYA HAZIRLA tuşuna basın , bununla bilgiler veri sayfasına geçer ve size baskı yapacağı uyarısını verir. Evet derseniz basar. Bu kadar...
EK OLARAK: veri sayfasının her sütunun üzerine arama kriterini daraltabilmem..ilk mesajımda yazmıştım mesajım aynen şöyle idi
veri listesinde sıralama özelliği vardı ben kopyalarken bozuldu. her sütunun üzerinde yukarıdan aşağıya açılan bir sekme vardı. tıkladıgımda aşagı bir lite oluyodu, oradan örneğin doğmu yeri ankara olanları sıralayabiliyordum. veya sayısı 2011 ile başlayanyları veya soyadı çelik olanları sıralıyordu .. o özellik tekrar eklenebilirmi .. aynı şekilde altına
daha sonra yeni isimler ekleyeceğim için (ortalama 7000 kişi) yeni isimleride sıralaması lazım....

Karışıklığı düzeltmek için yukarda söylediklerimden sonra dosyayı yine buraya yükleyin. Ona da bakalım.

Son düzenleme:
ben tek tek isim girmeyeceğim
user1 kıskına gerek yok
2 adt excel sayfası
birincisi veri sayfası. ikincisi çıktı sayfası(benim adlandırdığım ismle)
bana e postayla gelen 100-200 kişilik ismi veri sayfasına yapıştıracam.yapıştırdığım listeden üzerine geldiğim satıra enter yapınca beni çıktı sayfasına tönlendirsin..tabi boşlukları doldurarak... gerisini ben CTRL+P ile hallederim.

Tek tek isim girilmesine gerek yok , 200 kişiyi yapıştırın, sonra form üzerinden tek tek cagırarak print alın .
Neyse siz bozulmadan önceki gibi bir programı kullanmak istiyorsunuz anladığım kadarı ile. Daha kolay ya da zor ama yeni bir yöntem değil istediğiniz, ve tam olarak nasıl birşey beklediğinizi bu mesajda çalışma yöntemi ile birlikte açıkladınız. Veri Sütun başlıkları ile print sayfa boşluklarınız eşitlenerek geldiğinde , daha iyi bir arkadaş yardımcı olacaktır.

Geri