• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listeleme kriterleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan adcetin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe

arkadaşlar dosyam çok büyük olduğu için gönderemiyorum. BEn resimde anlattığım gibi listeden seçtiğim kriterlerin yukarıya ölçüt olarak yazılmasını istiyorum. Mümkünmü mümkünse yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler

Selamlar,

İstediğiniz bilgilere DİZİ formül kullanarak ulaşabilirsiniz. Aşağıdaki formülleri deneyin.

Formülleri hücreye yazın. Hücre içinde iken CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basıp formül girişini tamamlayın. Excel formülün başına "{" işaretini ve sonuna da "}" işaretini otomatik olarak ekleyecektir. Eğer bu işlemi yapmazsanız formüller doğru sonuç üretmez.

TARİH bilgisi için E7 hücresine;
Kod:
=İNDİS($C$14:$C$1000;KAÇINCI(1;ALTTOPLAM(3;KAYDIR($C$14:$C$1000;SATIR($C$14:$C$1000)-SATIR(C14);;1));0))

ŞANTİYE bilgisi için E8 hücresine;
Kod:
=İNDİS($D$14:$D$1000;KAÇINCI(1;ALTTOPLAM(3;KAYDIR($D$14:$D$1000;SATIR($D$14:$D$1000)-SATIR(D14);;1));0))

FİRMA bilgisi için E9 hücresine;
Kod:
=İNDİS($E$14:$E$1000;KAÇINCI(1;ALTTOPLAM(3;KAYDIR($E$14:$E$1000;SATIR($E$14:$E$1000)-SATIR(E14);;1));0))

MALZEME bilgisi için E10 hücresine;
Kod:
=İNDİS($F$14:$F$1000;KAÇINCI(1;ALTTOPLAM(3;KAYDIR($F$14:$F$1000;SATIR($F$14:$F$1000)-SATIR(F14);;1));0))

Korhan kardeşim cevap için çok teşekkür ederim. fazlasıyla işimi gördü. Anladığım kadarıyla bu formül listenin en başındaki değeri veriyor. Peki en sonundaki değeri almak için nasıl bi değişiklik yapmam lazım.

Indis dediginiz fonksyonun ingilizcesi nedir, isvecce excel kullaniyorum ve isveccem super degil hatta iyi bile degil ama firma oyle uygun gordu. Bilginiz varsa belki ingilizcesinden isvecce ulasabilirim.

Selamlar,

Sn. blodydt forumumuza hoşgeldiniz.

Google çevirisi ile aşağıdaki sonuca ulaştım.

indis = nedsänkta

Selamlar,

Süzülen alandaki en son veriyi almak için aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz. Formüller dizi formüldür.

TARİH bilgisi için F7 hücresine; (En son değer için)
Kod:
=İNDİS($C$1:$C$1000;MAK(EĞER(ALTTOPLAM(3;KAYDIR($C$14:$C$1000;SATIR($C$14:$C$1000)-SATIR($C$14);;1));SATIR($C$14:$C$1000))))

En büyük değer için;
Kod:
=MAK(EĞER(ALTTOPLAM(3;KAYDIR($C$14:$C$1000;SATIR($C$14:$C$1000)-SATIR($C$14);;1));$C$14:$C$1000))

Korhan kardeşim cevap için çok teşekkür ederim. fazlasıyla işimi gördü. Anladığım kadarıyla bu formül listenin en başındaki değeri veriyor. Peki en sonundaki değeri almak için nasıl bi değişiklik yapmam lazım.

Sayın Korhan Ayhan;

Günaydın ve iyi haftalar..

Bu güzel katkınızı arşivliyorum. Teşekkürler..

Sevgi ve saygılar..

Geri