• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

liste kutusu

Excel Vers. ve Dili
2003
ufak bir sorunum kaldı yardımcı olursanız sevinirim örnek dosya gönderiyorum

arkadaşlar benis istediğim örnek sayfa 3 te bilgiler var ben
sayfa 1 de liste kutum var ve liste kutusundaki isme tıkladığımda sayfa 3 teki verileri sayfa birde istediğim hücrelere kopyalamasını istiyorum yardımcı olurmusdunuz

Son düzenleme:
sayfa 1 de liste kutum var ve liste kutusundaki isme tıkladığımda sayfa 3 teki verileri sayfa birde istediğim hücrelere kopyalamasını istiyorum yardımcı olurmusdunuz

Son düzenleme:
sayfa 1 de liste kutum var ve liste kutusundaki isme tıkladığımda sayfa 3 teki verileri sayfa birde istediğim hücrelere kopyalamasını istiyorum yardımcı olurmusunuz?

Son düzenleme:
sayfa 1 de liste kutum var ve liste kutusundaki isme tıkladığımda sayfa 3 teki verileri sayfa birde istediğim hücrelere kopyalamasını istiyorum yardımcı olurmusunuz?

ekli dosyanızı kontrol ediniz liste kutusu seçiminde formlardaki liste kutusunu seçmişsiniz. ben bunu sildim denetim araç kutusundaki liste kutusunu ekledim.

sayfanın kod bölümüne aşağıdaki kodu ekledim.

Kod:
Private Sub ListBox1_Click()
sat = Worksheets("Sayfa1").ListBox1.ListIndex + 3
Worksheets("Sayfa1").Cells(3, "d").Value = Worksheets("Sayfa3").Cells(sat, "d").Value
Worksheets("Sayfa1").Cells(4, "d").Value = Worksheets("Sayfa3").Cells(sat, "e").Value
Worksheets("Sayfa1").Cells(5, "d").Value = Worksheets("Sayfa3").Cells(sat, "f").Value
Worksheets("Sayfa1").Cells(6, "d").Value = Worksheets("Sayfa3").Cells(sat, "g").Value
End Sub

Ekli dosyalar

Açılır liste

Arkadaşlar yeni katılıyorum. excel tablomda bir sütünda 6 kurum ismi olacak şekilde açılır liste oluşturmak istiyorum. yani diyelimki 100 satır var her hücreye girildiğinde karşıma bu altı kurum gelsin ve seçim yapayım istiyorum.
yardımcı olursanız sevinirim.
şimdiden teşekkürler

Arkadaşlar yeni katılıyorum. excel tablomda bir sütünda 6 kurum ismi olacak şekilde açılır liste oluşturmak istiyorum. yani diyelimki 100 satır var her hücreye girildiğinde karşıma bu altı kurum gelsin ve seçim yapayım istiyorum.
yardımcı olursanız sevinirim.
şimdiden teşekkürler

Merhaba

Evet 2. mesajınızdan anlaşılıyor üyeliğiniz baya eski ama katılımınız nerdeyse hiç olmamış.

sorunuzu başka bir soru başlığı altında yeni konu açarak örnek dosya ile destekliyerek sorarsanız cevap verecekler açısımdan iyi olur.

Açılır liste

Acılır liste için basit olarak kurumları dosyada sıraladım. ben bu kurum isimlerini her defasında yazmamak (aynı şekilde yazılmasını sağlamak üzere) açılan ve seçim yapılan liste şekline dönüştürebilirmiyim.
yardımlarınız için teşekkürler.
Ekli dosyayı görüntüle Açılır liste.xls

Ekli dosyalar

sorun çözülmüştür. ihsan ve vedat beylere teşekkürler.

çok teşekkür ederim halil kardeş inanırmısın bir hafta boyunca bununla uğraşıyordum emeğine sağlık

Geri