• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

liste karşılaştırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ikümak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Merhaba

Ben çok yeni bir excel kullanıcısıyım 2 liste karşılaştırmam gerekiyor

yapmak istediğim 2. sayfada olan isim ve rakamlar 1. sayfada varmı ve doğrumu
ve farklı değerler renklerdirilebilirmi ?

Ekli dosyalar

Selamlar,

D2 HÜcresine aşagıdaki formülü yapıştırın sayfa 1 belirmiş oldugunuz ölçüt arayıp diğer sayfada doğru veya yanlış oldugunda benim yazmış oldugum değeri verecek siz kendinizie göre değiştirebilirsiz, Biçim/Koşullu Biçimlendirme menüsünde bakabilirsiniz,

Kod:
=EĞER(TOPLA.ÇARPIM((Sayfa1!$B$2:$B$51=Sayfa2!B2)*(Sayfa1!$C$2:$C$51))=Sayfa2!C2;"[B]Listedeki Kayıtla Uygun[/B]";"[B]Yanlış Kayıt ![/B]" )

Koşullu Biçimlenidirme içinde

Selamlar,

D2 HÜcresine aşagıdaki formülü yapıştırın sayfa 1 belirmiş oldugunuz ölçüt arayıp diğer sayfada doğru veya yanlış oldugunda benim yazmış oldugum değeri verecek siz kendinizie göre değiştirebilirsiz, Biçim/Koşullu Biçimlendirme menüsünde bakabilirsiniz,

Kod:
=EĞER(TOPLA.ÇARPIM((Sayfa1!$B$2:$B$51=Sayfa2!B2)*(Sayfa1!$C$2:$C$51))=Sayfa2!C2;"[B]Listedeki Kayıtla Uygun[/B]";"[B]Yanlış Kayıt ![/B]" )

Koşullu Biçimlenidirme içinde

Teşekkür ederim. Bişey daha isteyebilirmiyim dedim ya çok yeniyim acaba "Listedeki Kayıtla Uygun" yerine 1 .sayfadaki rakamları verebilirmi

Ekli dosyalar

Ben çok uğraştım bir formül buldum forum dan birazda değiştirdim yapmaya çalıştım fakat 1.sayfada bulunan sayıyı vermiyor sıfır olarak veriyor, bana 1.sayfadaki rakam lazım formülü yazıyorum yardım ederseniz sevinirim ..

=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(Sayfa1!$D$2:$D$1000;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI($B3&$C3;
Sayfa1!$B$2:$B$1000&Sayfa1!$C$2:$C$1000;0));1));"Yanlış Kayıt";İNDİS(Sayfa1!$D$2:$D$1000;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI($B3&$C3;
Sayfa1!$B$2:$B$1000&Sayfa1!$C$2:$C$1000;0));1))

Selamlar,

Tam anlamadım sorunuzu ?

Sayfa 2'de E2 Hücresine aşagıdaki formülü yazın,

Kod:
=ETOPLA(Sayfa1!B:B;Sayfa2!B2;Sayfa1!C:C)

Selamlar,

Tam anlamadım sorunuzu ?

Sayfa 2'de E2 Hücresine aşagıdaki formülü yazın,

Kod:
=ETOPLA(Sayfa1!B:B;Sayfa2!B2;Sayfa1!C:C)

Teşekkür ederim , Fakat yapmak istediğim bu değil , toparlayıp anlatamıyorum bir türlü , Ben 2 sayfadaki ad soyad, tutarları karşılaştırmak ve 1.sayfadaki tutarları 2.sayfada D sutununa getirmek istiyorum .. örnek liste üstteki mesajlarda var isterseniz tekrar ekleyebilirim

Selamlar,

İstemiş olduguz #5 Mesajımdaki formül veriyo,

(Sayfa1!B:B

Sayfa 1 B Sütunundaki Ad ve Soyadların bulundugu bölümü seçiyoruz,

Sayfa2!B2

Sayfa 2 B Sütunundaki istemiş oldugumuz hücereyi seçiyoruz,

Sayfa1!C:C Uygunsa C Sütununn yazan rakamların toplamını alıyoruz,

Formül D Hücresine girin,

Eğer istedğinizi karşılamıyosa manuel değer girerek örnek dosyada anlatmanızı tavsiye ederim.

Selamlar,

İstemiş olduguz #5 Mesajımdaki formül veriyo,

(Sayfa1!B:B

Sayfa 1 B Sütunundaki Ad ve Soyadların bulundugu bölümü seçiyoruz,

Sayfa2!B2

Sayfa 2 B Sütunundaki istemiş oldugumuz hücereyi seçiyoruz,

Sayfa1!C:C Uygunsa C Sütununn yazan rakamların toplamını alıyoruz,

Formül D Hücresine girin,

Eğer istedğinizi karşılamıyosa manuel değer girerek örnek dosyada anlatmanızı tavsiye ederim.

Örnek liste ile açıklamaya çalıştım . İlginize çok Teşekkür ederim..

Ekli dosyalar

Selamlar,

D Hücresindeki yazmış olan formülü vermiş oldugun formül ile değiştirip denermisiniz,
Kod:
=EĞER(ETOPLA(Sayfa1!B:B;Sayfa2!B2;Sayfa1!C:C)>=0;ETOPLA(Sayfa1!B:B;Sayfa2!B2;Sayfa1!C:C);"Ad Soyad Yok !")

Selamlar,

D Hücresindeki yazmış olan formülü vermiş oldugun formül ile değiştirip denermisiniz,
Kod:
=EĞER(ETOPLA(Sayfa1!B:B;Sayfa2!B2;Sayfa1!C:C)>=0;ETOPLA(Sayfa1!B:B;Sayfa2!B2;Sayfa1!C:C);"Ad Soyad Yok !")

Elinize Sağlık istediğim bu , olmayan isimlerin yerine 0 koyuyor ama sorun değil Teşekkür ederim..

Son düzenleme:
Selamlar,

Rica Ederim.

Sizden bir rica var,

Eğer uygun görürseniz.

Siteye sorumuzu sorarken lütfen tüm istediklerimizi tek seferde yazalım.

Böyle yaparsak hep birlikte zaman kazanmış oluruz.

Saygılarımla,

Geri