• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

liste filtreleme

Excel Vers. ve Dili
2003 ingilizce
Merhaba;

Ekteki dosyada anlattığım gibi listede belirli kriterlere göre filtreleme yapmak istiyorum yardımlarınızı rica ederim...

Ekli dosyalar

Dosyayı açıp filtreleme makrosunu çalıştırıp dener misiniz?

Sayın Janveljan;

Bu filtreleme çok işime yaradı ancak bunu farklı bir listede denedim ancak çalıştıramadım ekte yolladığım liste sistemin ürettiği bir listedir ve burada sanırım seri no daki sortdan dolayı makroyı çalıştırdığımda sadece toplam bölümü çıkmaktadır, kodlamayı değiştirip bu listeye uyarlamak istesemde buna vakıf olamadım.

Bu listede ilk olarak yapmak istediğim filtrelemeyi yapmak sadeleşen listeyi ise bir başka aynı tarz listeyle karşılaştırmak istiyorum.

Örnek olarak eki temmuz ayı satışları olarak düşünelim ben sistemden aynı listenin 2008 temmuz ayını da çekip sheet 2 ye yapıştırıp o sheetide sadeleştirip, serinolarına göre karşılaştırıp yeni bir sheete sonucu yazdırmak istiyorum sonuç sheeti su mantıkla olucak 2008 temmuzdaki serinoları 2009 temmuzda arayacak eğer var ise aradaki fiyat farkını yazacak, eğer o seri no yoksa "yok" yazıcak, 2008 de olmayıpta 2009 da olanlarada "yeni" yazacak, kısacası ilk sutun "seri no", ikinci sütun isim, 3. sutun ise sonuc olucak...

böyle bir makro var mıdır?yardımlarınızı rica ederim...

Ekli dosyalar

Ben anladığımı yazayım ve birkaç sorum olacak. Öncelikle gönderdiğiniz örnekteki tabloyu daha önceki kriterlere göre sadeleştirecez. İkinci sayfada da aynı formatta başka bir tablo aynı esaslarla sadeleştirilecek. Daha sonra üçüncü ayrı bir sayfada bu ilk sadeleştirilmiş tablolar karşılaştırılacak. Karşılaştırma yapılırken iki sayfadaki seri nolar yazılacak mükerrerler bir defa olmak üzere. Daha sonrada fiyat sütunlarının farkı dediğiniz gibi olacak yeni olanlar yeni olmayanlar yok yazacak.

Sorular:
1. İlk sadeleştirme işlemi esnasında bütün sutunlarımız kalacak mı yoksa bir önce gönderdiğiniz tablo formatına mı dönecek.
2. Son karşılaştırma sayfasında ilk sütun seri no ikinci sütun isim dediniz. Bu isim ne ismidir ürün ismi mi? kişi ismi mi?

Sorular:
1. İlk sadeleştirme işlemi esnasında bütün sutunlarımız kalacak mı yoksa bir önce gönderdiğiniz tablo formatına mı dönecek.
2. Son karşılaştırma sayfasında ilk sütun seri no ikinci sütun isim dediniz. Bu isim ne ismidir ürün ismi mi? kişi ismi mi?

Ekte 2008 ve 2009 u yanyana yapıştırdım(normalde ayrı calısma sayfaları) ilk sorunuza cevap olarak istediğim sadeleştirme 2008 ve 2009 yılı için farklı;

-sarı ile işaretli sütunlar silenecek hem 2008 hem 2009 dan
-aynı seri nolu ürünlerin fiyatları toplanarak tek fiyat şeklinde her iki yılda da yazılacak
-her iki yıldaki en alttaki toplam satırı silinecek
-her iki yılda da fiyat olarak sistemin çıkardığı ters noktalama düzeltilecek(örnek 30.59;30,59 olucak)
-2008 yılında sadece -fiyatlı satırlar silinecek ancak 2009 da bunlar silinmeyecek

-ben su anda sistemden 2008 yılına ait tum dataları cektim ve bunları ocak2008, subat2008... diye dosya isimleri ie bir klasore kaydettim, aynı klasore ocak2009, subat2009... dıye de kaydettim.

-ıstediğşm bir raporlama yapmak gene aynı klasore yenı bir calısma sayfası kaydederek bu calısma sayfasına bir secme kutusu koyarak ornegın hazıranı sectıgımde sıstemdekı hazıran2008 ve hazıran2009 u bakarak asagıda belırttıgım gıbı bır rapor cıkarması, burada lıstelemede soyle bir seye daha ıhtıyacım var yılı 4 doneme ayırırsak her donem sonunuda bu secımlere eklemek ıstıyorum mesela ocak subat marttan sonra ilk ceyrek sonra nısan mayıs hazıran 2 ceyrek gıbı secımınınde olmasını ıstıyorum ılk ceyregı secınce 3 ayın toplamını karsılastırıp raporlamasını ıstıyorum ama burada su onemlı gene her ayı kendı ıcınde karsılastırıp alt alta eklemesı lazm cunku dıyelımkı ocak ayında bır serı no aynı ay ıcınde gelmedı ama bır sonrakı ay geldı sıstem buna yenılenmıs gozuyle bakmamalı gene kacan ıs yazmalı obur ay ıcın ıse bu ıse yenı ıs demelı...

-iki yılın sadeleşmesinden sonra 2008 deki seri nolar 2009 da aranacak; sonuc bolumune ekte yazdıgım baslıklar gelıcek eğer bulunursa sonucta sadece 2009 daki fiyat yazılacak, bulunmazsa kaçan iş yazacak, eğer 2009 da var 2008 de yoksa o zman yeni iş yazıcak, 2009un -fiyatlı işlerine ise yıl içinde kaçan yazıcak...
-örnek olarak 4 tane durum içinde sonuç bölümüne yazdım.

komplike birsey istediğimin farkındayım ama yardımcı olursanız cok sevınırım...

Ekli dosyalar

arkadaşlar konuyla ilgili sonuca acilen ihtiyacm var, yardımcı olursanız sevinirim

konuyla ilgili yardımlarınıza ihtiyacım var henüz kendi başıma çözemedim...

merhaba konuyla ilgili yardmcı olabilecek kimse yok mu acaba uzmanlarımızdan yardım istyorum...

konu askıda kaldı kimseden cevap gelmiyor yapılamayacak bir durum mudur?

bişey demiyom :/

Geri