• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Liste de yok ise (koşul)

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba
Aynı sayfada olmak kaydıyla E3:E aralığında mevcut bir listemiz var,
A3:A aralığına ise bu listeye ait girişler yapılacaktır. A3:A girilen veri, E3:E de yok ise girilen o veriye koşul ile dolgu rengi eklemek istiyorum. Koşullu biçimlendirme ile bunu nasıl yapabiliriz.
Her şey için teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.

Kod:
=EĞERSAY($E$3:$E$65536;A3)=0

Bu formülü kullanabilirsiniz, uyuglama yeri olarak
Kod:
=$A$3:$A$19
ayarlayın.

Merhaba
Yusuf Bey, ilginiz için teşekkür ederim. Bu sorunun cevabını rica etsem örnek dosya ile destekleye bilir misiniz? Uğraştım biraz ama sonuç alamadım. Örnek çalışmayı ben eklemek isterdim. Şirkette olduğumdan. Eklenmiyor. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.

Ekliyorum. Yalnız yukarda uygulama yerini A19'a kadar yazmışım sütunun tamamında olacaksa A65536 olmalı. Formülü de boş hücrelerde işlem yapmayacak şekilde değiştirdim:

Ekli dosyalar

Merhaba Yusuf Bey,
İlginiz için teşekkür ederim yaptığınız örnek istediğim gibi çalışmaya eklediğimde olumlu sonuç vermiyor. Koşulu uygulamak istediğim yerde formül var acaba ondan mı kaynaklanıyor.
ilk fırsatta örnek dosya ekleyeceğim.
Tekrardan teşekkür ederim. iyi çalışmalar dilerim.

Öyleyse siz örnek dosya ekleyiin bakalım.

Merhaba,
Sanırsam ben bir şeyleri yanlış yaptım şimdi oldu :) denedim gayet iyi güzel elinize sağlık. Bu koşulu sadece A3:A değil de a,b,c, sütunlarını satır olarak renklendirebilir miyiz. formüle ne gibi bir değişiklik yapılması gerekiyor.

Kod:
=VE(A3<>"";EĞERSAY($E$3:$E$65536;A3)=0)

Şöyle olur galiba:

Kod:
=VE($A3<>"";EĞERSAY($E$3:$E$65536;$A3)=0)

Merhaba,
Evet Yusuf Bey, tam istediğim gibi oldu, elinize sağlık iyi çalışmalar dilerim.

Geri